Hovedinnhold

Brudd i hånda for Zuccarello

...dermed mister nordmannen ishockey-VM

MISTER VM: Mats Zuccarello Aasen pådro seg et brudd i den ene hånda natt til langfredag. Dermed mister nordmannen ishockey-VM senere i vår. Foto: Daniel Sannum Lauten, VG
MISTER VM: Mats Zuccarello Aasen pådro seg et brudd i den ene hånda natt til langfredag. Dermed mister nordmannen ishockey-VM senere i vår. Foto: Daniel Sannum Lauten, VG
(VG Nett) Mats Zuccarello Aasen (23) mister hockey-VM og mulighetene for videre sluttspill i NHL og AHL etter et håndbrudd i natt.

Denne saken handler om:


Skaden oppsto i den første perioden da Zuccarello Aasen spilte AHL-sluttspillkamp for Connecticut Whale mot Portland Pirates i natt norsk tid. Zuccarellos lag tapte til slutt 4-5 og leder 3-2 sammenlagt.

- Jeg fikk melding av Mats i natt, og han har brukket hånden. Jeg vet ikke noen flere detaljer, men han virket veldig sikker på at det var brudd og de hadde visst tatt bilder. Han skal til videre undersøkelser i dag, sier Zuccarello-agent Erik Ryman til VG Nett.

Det er usikkert når den norske stjernespilleren pådro seg skaden, men etter drøyt åtte minutter pådro han seg en utvisning etter et sammenstøt med motstanderens keeper.

Flyttet ned til AHL

Zuccarello Aasen ble for få dager siden flyttet fra NHL-troppen til New York Rangers og ned til farmerlaget i AHL. Nå er etter all sannsynlighet sesongen over for 23-åringen, som går glipp av muligheten til videre sluttspill for begge klubbene.

Les også: VM i fare for Zuccarello

Men sett med norske øyne er det største problemet at han ikke kan være med i VM i Slovakia som starter i slutten av måneden.

- Det er jo veldig synd for oss, og for Mats. Vi hadde jo et håp om å få ham med til VM dersom Whale og Rangers røk ut av sluttspillet. Nå ser det ut til at det ikke blir noen av delene, men vi får se hva som skjer, sier landslagstrener Roy Johansen til VG Nett.

- Hvis det var noen muliget for VM-spill, så er nok den borte nå uansett, sier Ryman.

VG Debatt: Diskuter hockey her!

Landslagstreneren fikk for få dager siden beskjed om at Patrick Thoresen er uaktuell til VM i Slovakia fordi han prioriterer tid med familien.

Les også: Thoresen sier nei til VM

Norge åpner mot Sverige 30. april.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey