Hovedinnhold

Hockeystjerne tilstår langvarig kokainmisbruk

PÅ VEI TILBAKE: Anders Myrvold (32) er nettopp ute fra et syv uker langt rehabiliteringsopphold på grunn av sitt kokainbruk. Foto: Frode Hansen
PÅ VEI TILBAKE: Anders Myrvold (32) er nettopp ute fra et syv uker langt rehabiliteringsopphold på grunn av sitt kokainbruk. Foto: Frode Hansen
SOGNSVANN (VG) Etter en lang periode med rehabilitering ved en klinikk i Vestfold, står hockeyproffen Anders Myrvold (32) fram og forteller om sitt kokainmisbruk.

Denne saken handler om:

- All energi jeg hadde brukt på idretten, brukte jeg på noe destruktivt og livsfarlig. Jeg tenkte at enten ender du i fengsel eller så dør du. Jeg mistet taket på meg selv. Jeg innså at jeg trengte hjelp, sier Anders Myrvold.

Han har valgt å fortelle offentligheten om sitt kokainbruk gjennom VG. Han vil legge all dritten bak seg, som han uttrykker det, fordi han «har fått troen på det som er godt i livet» igjen.

VG Nett-leser:- Voksent å stå frem, Anders

LES HELE INTERVJUET MED MYRVOLD I DAGENS PAPIRUTGAVE AV VG!

- Jeg har gruet og gledet meg til denne dagen. Mest gruet meg, sier han og legger med en slags lettelse hodet i armene foran seg på bordet i et rom på Toppidrettsentret.

- Men det er deilig å få sagt det.

Han sier det også med tanke på lagkameratene på klubblaget Vålerenga og landslaget. Nå får han endelig lettet sin dårlige samvittighet overfor dem.

Det er bare noen dager siden han avsluttet en syv uker lang rehabiliteringsperiode ved en institusjon som driver etter den såkalte Minnesota-modellen. Han bedyrer at dette er sannheten. Han vil ikke lenger skjule den.

- Når og i hvilken forbindelse brukte du kokain første gang?

- Det var på en helt vanlig fest etter en kamp for Detroit. Jeg var blitt tilbudt det mange ganger før. Det jeg ikke forsto da, var at jeg brøt en grense, svarer han.

Anders Myrvold spilte åtte kamper for et av verdens beste ishockeylag, Detroit Red Wings, i februar-mars 2004. Han er en av fem nordmenn som har spilt for en NHL-klubb.

KORTENE PÅ BORDET: Tidligere NHL-proff Anders Myrvold snakker ut i dagens papir-VG. Foto: Faksimile: Dagens VG
KORTENE PÅ BORDET: Tidligere NHL-proff Anders Myrvold snakker ut i dagens papir-VG. Foto: Faksimile: Dagens VG

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey