Hovedinnhold

Svensk gullhelt: - Jeg skal legge noe fra VM ved graven

MINNES VENNEN: Sveriges gullhelt Martin Thörnbergs tanker etter VM-seieren gikk til sin venn og tidligere lagkamerat Stefan Liv (t.h.), som døde i en tragisk flyulykke i 2011. Her er Liv avbildet i 2006. Foto: Alexander Nemenov, Afp
MINNES VENNEN: Sveriges gullhelt Martin Thörnbergs tanker etter VM-seieren gikk til sin venn og tidligere lagkamerat Stefan Liv (t.h.), som døde i en tragisk flyulykke i 2011. Her er Liv avbildet i 2006. Foto: Alexander Nemenov, Afp
(VG Nett) Etter VM-gullet ønsker Sveriges Martin Thörnberg å hedre sin avdøde venn og tidligere lagkamerat Stefan Liv.

Denne saken handler om:

- Han var en nær venn og har gjort en hel del landskamper, og spilt både VM og OL. Jeg skal finne noe kult og legge ved graven, sier Thörnberg ifølge Aftonbladet.

De svenske hockeyheltene feiret VM-gullet etter seieren over Sveits i natt. Etter triumfen kom tankene om deres tidligere lagkamerat, målvakten Stefan Liv, som i september 2011 mistet livet i en forferdelig flyulykke.

Les også: Her er stjernene som omkom

Nesten hele troppen til KHL-laget Lokomotiv Jaroslavl omkom da et fly styrtet i Russland. Liv var en av spillerne som mistet livet.

- Det er så utrolig stort å vinne VM-gull, mange følelser på isen. Mine tanker til ham kommer til å komme nå i ettertid, sier Thörnberg, som vurderer å legge en vimpel med spillerne signaturer eller en trøye ved Livs grav neste gang han er hjemme i Jönköping.

Les også: Holøs: Blir nok rart å se minnetavlen med omkomne

Kommende sesong skal Norges Jonas Holøs spille for klubben i KHL.

- Så klart ligger det i bakhodet, og når man ser på minnetavlen over spillerne som er omkommet blir det helt sikkert en rar og ekkel følelse. Men samtidig skal det bli kult å spille for det laget og forhåpentlig være med på å gjøre det til et vinnende lag, uttalte han til VG under VM i Stockholm nylig.

Sverige tok endelig gull, godt hjulpet av Sedin-brødrene Henrik og Daniels ankomst etter NHL-exiten, etter bronse og sølv i henholdsvis 2009 og 2011 - med Thörnberg på laget.

Overraskelseslaget Sveits tok ledelsen mot før fem minutter var spilt i Globen, men svenskene kom voldsomt tilbake.

Les også:  Sverige knuste Sveits i VM-finalen

Kampen var jevnspilt helt til Sverige fikk full uttelling i sisteperioden da det kom tre mål i løpet av ti hektiske minutter. Dermed tok Sverige sitt første VM-gull siden 2006, og sitt niende totalt.

- Nå blir det fest i to dager, sier NHL-stjernen Loui Eriksson til Aftonbladet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey