Hovedinnhold

Røymark: - Jeg hater danskene. Det gjør vi alle sammen

** Thoresen sikret norsk drømmeåpning på VM: - Utrolig stor lettelse
** Kaptein Tollefsen forlot isen etter tøff smell mot hodet
** Landslagssjef Roy Johansen: - Vi hadde litt flyt, vi har seks poeng og er fornøyde

STOCKHOLM (VG Nett) (Norge - Danmark 3-2) Akkurat da Norge trengte ham som mest, tok lagets største stjerne ansvar. Patrick Thoresen (29) ble norsk matchvinnerhelt med en deilig backhand like før slutt.

Denne saken handler om:

- Bildet av meg i det jeg setter den, beskriver nok mer enn ord. Det var en utrolig stor lettelse. Rekken min setter laget i dårlig posisjon når vi er ute på både den første og andre danske scoringen. Det er ikke akseptabelt av en førsterekke. Det skal vi være for gode til. Derfor er det utrolig godt å score vinnermålet, sier Thoresen til VGTV.

Forward Martin Røymark setter ord på hvor mye seieren betyr for norske iskrigere.

- Jeg hater danskene. Det gjør vi alle sammen. Derfor er det ekstra deilig å slå dem. De er breiale, spiller smågrisete og tror de er så jævlig gode. Da er det godt å sette dem på plass, sier Røymark til VGTV.

Landslagstrener Roy Johansen er godt fornøyd med at laget hans står med seks poeng og full pott etter to kamper, men irriterer seg litt over måten Danmark slapp inn i kampen igjen etter at Norge lenge virket komfortable på 2-0.

- Vi klarte ikke stå helt imot. Det første målet er unødvendig. Det er et skudd hvor vi ikke kommer foran og blokkerer. Også på det andre er vi litt tafatte. Men vi hadde litt flyt, vi har seks poeng, og vi er fornøyde, sier landslagssjef Roy Johansen til MAX etter kampen.

ANSTRENGT FORHOLD: Martin Røymark har et anstrengt forhold til danske ishockeyspillere. Her får Jesper B. Jensen smake en rett venstre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ANSTRENGT FORHOLD: Martin Røymark har et anstrengt forhold til danske ishockeyspillere. Her får Jesper B. Jensen smake en rett venstre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix


- Det har vært to spennende kamper, hvor det har vært bra underholdning. Gutta ofrer seg mye. Vi er ikke på samme nivå som i fjor, men nå er vi igjennom de to første tøffe kampene og kan senke skuldrene litt, sier han videre.

Drømmestart

Sveits fulgte opp sin seier mot Sverige med straffetriumf mot Canada tidligere i kveld, og la ekstra press på Norge i hatkampen mot Danmark.

Og akkurat som mot Slovenia i premieren i går, fikk Roy Johansens menn en drømmestart på kampen.

VG DIREKTE: Chat, se vår sending og les referat!

Mathis Olimb avanserte med pucken, og kom til avslutning, men ble hindret av Patrick Galbraith. På returen var Mats Trygg da han scoret i tom kasse etter 1.03 av oppgjøret - ett sekund mer enn det tok lørdag.

Danskene fikk mål annullert

I et aggressivt og fysisk tøft oppgjør kom Danmark til mange store sjanser, men igjen var Lars Haugen meget god i det norske buret.

Og Anders Bastiansen fulgte opp sine to mål fra Slovenia-kampen med å banke inn 2-0 i krysset fra blålinja i spill seks mot fem mot slutten av midtre periode.

HOCKEYBLOGGEN: - Endelig, Thoresen!

Rett etterpå jublet danskene for redusering, men etter å ha studert videobildene annullerte dommerne korrekt målet fordi Philip Larsen hadde kølla over tverrliggeren da han sendte gummiskiva i nettet.

Tollefsens kjempesmell

I stedet kom reduseringen ved Stefan Lassen like etter at Norge var blitt fulltallig etter en utvisning drøyt fem minutter ut i akt nummer tre.

Med ti minutter igjen å spille kom også utligningen. Mads Bødker fikk komme ganske alene foran Haugen og kunne sende pucken forbi målvakten.

Med tre minutter igjen fikk også kaptein Ole-Kristian Tollefsen seg en kjempesmell, da han ble dyttet i ryggen og fikk hard medfart i både hodet og nakken i en dobbeltkollisjon med beinet til Mats Trygg og vantet.

VGTV: Her blir Tollefsen skadet

Den norske tøffingen ble hjulpet ut til spillerboksen, der han fikk behandling, men det er både tro og håp om at landslagskapteinen skal være tilbake allerede mot Canada på tirsdag.

- Det er ingen dramatikk i dette, sier landslagslege Ole Fosse til VG.

Han opplyser om at det dreier seg om en muskelstrekkskade i den øvre delen av ryggen, som ikke ser ut til å være alvorlig.

Roy Johansen sier de vil vurdere å rapportere inn hendelsen.

ISHOCKEY, VM, GRUPPE STOCKHOLM:

Norge 2 2 0 0 0 6 - 3 6
Sveits 2 1 1 0 0 6 - 4 5
Canada 2 1 0 1 0 5 - 4 4
Tsjekkia 2 1 0 0 1 3 - 2 3
Sverige 2 1 0 0 1 4 - 4 3
Hviter. 2 1 0 0 1 4 - 5 3
Slovenia 2 0 0 0 2 4 - 7 0
Danmark 2 0 0 0 2 3 - 6 0

Kvartfinale: Fire beste. Nedrykk: Siste.

Spilles mandag: Sveits - Tsjekkia, Sverige - Hviterussland.

Spilles tirsdag: Slovenia - Danmark, Canada - Norge.

Ishockey-VM 2013

VGTV følger alle Norges kamper med intervjuer, reportasjer, høydepunkter og mye annet. Kampene ser du direkte på Max.

7. mai: Norge-Canada (20.15)
8. mai: Norge-Sverige (20.15)
11. mai: Norge-Hviterussland (20.15)
12. mai: Norge-Sveits (20.15)
14. mai: Norge-Tsjekkia (16.15)

** I tillegg sender Max alle sluttspillkampene, samt ni øvrige innledende oppgjør.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey