Hovedinnhold

Norge snytt for utlikning: – En stor dommerskandale

«Målscorer» Trygg: Han blåste for tidlig, men det er sånn som ofte skjer
Zuccarello: Selvfølgelig vanskelig å komme til kvartfinalen nå

MOSKVA/OSLO (VG) (Norge - Sverige 2-3) Med kun sekunder igjen satte Mats Trygg (39) pucken i nettet, men «målet» ble annullert. TV-bildene viste at det var en feilaktig avgjørelse.

Denne saken handler om:

– Jeg mener det er en stor dommerskandale. Keeperen har aldri pucken. En stor, stor dommerskandale og Norge blir snytt. Det skal aldri skje, sier Alexander Bonsaksen i Eurosports VM-studio.

Finland-proffen måtte melde avbud noen dager før VM på grunn av en lyskeskade.

Trygg: Blåste for tidlig

Mats Trygg - som «utliknet» - vedgår imidlertid i pressesonen her i Ice Palace at han hørte dommeren blåse for keeperblokkering, før han «for sikkerhets skyld» skjøv pucken over målstreken.

– Det er sånn som ofte skjer. Dommeren så ikke pucken, og han blåste. Jeg hørte det, og jeg visste det. Men det er klart det er surt. Han blåste for tidlig, og det er klart vi er skuffet, sier VM-veteranen - som i likhet med resten av Norges spillere ikke vil kalle det en dommerskandale.

Gjennomgangstonen i pressesonen noen minutter etter kampslutt: Det er slikt som skjer; dommeren mister pucken av syne og blåser.

– Jeg så ikke pucken. Men det er bittert at han blåser, sier Jonas Holøs.

– Dommeren troddre han (keeperen) hadde den i «snappen» (keeperhansken), men det var backen (deres) som hadde den under skøyten. Surt, men det er sånt som skjer, sier Ole-Kristian Tollefsen. 

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt!

Shampo: Sverige hadde flaks

Sverige ledet 3-1 like før slutt, men Roy Johansen tok ut målvakt Lars Haugen og fikk betalt da Andreas Martinsen styrte Jonas Holøs' skudd i nettaket.

Haugen satte seg på ny da Norge fikk etablert spill i svenskenes sone med rundt ett minutt igjen. Etter litt frem og tilbake fikk Mats Trygg satt pucken i tomt bur, men dommerne hadde allerede blåst for blokkering på Jacob Markström.

– Vi må stole på at dommerne gjør rett valg. Det er ikke det som avgjør kampen. Det er ting som skjedde før. Ved det første målet (0-1) gjorde jeg et dårlig valg. Hadde jeg vært litt smartere, ville det da fortsatt vært 0-0, sier Andreas Martinsen.

TV-bildene viste at Sveriges målvakt aldri hadde kontroll på pucken og Norge ble snytt for 3-3-målet.

– Dommeren blåser for tidlig. Målvakten har ikke kontroll på den pucken, og svenskene har turen på sin side, sier Eurosport-ekspert Espen Knutsen.

– Målvakten kommer aldri ned til pucken. Den er fri hele tiden. Der får storebror hjelp slik at de klarer å vinne over lillebror. De største nasjonene får hjelp i avgjørende øyeblikk. Sånn er det bare, sier kommende landslagssjef Petter Thoresen.

Reddet av gongongen

«Reddet av stor dommerfeil», skriver Aftonbladet etter Sveriges 3-2-seier. Norges videoanalyse-sjef Tom Jøstne mener dommeren blåste for tidlig.

– Det er typisk, det, sier Jøstne.

– Det var mål, sier Aftonbladets Thomas Ros.

– Vi reddes av gongongen. Norge burde fått sitt utligningsmål godkjent, men dommerne redder oss, skriver Aftonbladet i sin livedekning.

– Det var en feil avgjørelse fra dommerne, sier svenske TV 4s ekspert Sanny Lindström ifølge Expressen.

VGs børs: Slik spilte Norge mot Sverige

Første periode endte uten scoringer, men før minuttet var gått av midtperioden fikk Detroit Red Wings-stjernen Gustav Nyquist uhindret skjære inn foran Lars Haugen og sette 1-0 for svenskene via Mats Zuccarellos kølle.

Zucca: Alt for å slå Russland

– Det var uflaks. Det er millimetere om å gjøre i power play (overtallsspill) og i spill fem mot fem synes jeg vi er bedre enn Sverige. Nå blir det selvfølgelig vanskelig å komme til kvartfinalen.

– Vi kan ikke regne med å vinne over Sverige, Tsjekkia og Russland. Men i dag var vi veldig nær. Vi skal gjøre alt for å slå Russland (mandag). Men taper kanskje 99 av 100 ganger for dem. Det var veldig synd at vi ikke fikk ett eller to poeng nå, sier Mats Zuccarello.

Norge fikk flere sjanser i overtall, men rotet det til da Martin Lundberg satte 2-0 med en svenske mindre på isen. I samme sekund som Sverige fikk fullt lagt slo Mats Rosseli Olsen til og reduserte.

Robert Rosén økte til 3-1 litt over åtte minutter igjen av kampen før Andreas Martinsen reduserte to minutter før slutt.

Hør forklaringen på hockeyguttas herlige uttrykk og mye mer i VG Sportens ferske podcast!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey