Hovedinnhold

Norge misbrukte første kvartfinale-sjanse

** Roy Johansen: - Vi møter et mye bedre lag i dag
** Keeper-Haugen: - Et steg tilbake

STOCKHOLM (VG Nett) (Norge - Sveits 1-3) Mye på grunn av et blodfattig norsk overtallspill tapte Norge mot Sveits. Nå venter en ren finale mot Tsjekkia for å nå kvarten.

Denne saken handler om:

- Vi tapte mot et lag som var mye bedre enn oss i dag. De hadde mye mer energi og vant flere dueller. De var bedre på alle de tingene vi må være best på for å vinne. Det var ikke bra nok i dag. Nå blir det en ren finale mot Tsjekkia for å gå til kvartfinalen, og vi skal prøve å slå nedenfra og ta dem, sier Jonas Holøs til VG.

- Vi kan slå dem og mulighetene er absolutt der. Vi har slått dem før, så det er bare å slippe ned skuldrene og prøve å ta dem, istemmer back-kollega og kaptein Ole-Kristian Tollefsen overfor VG.

Svakt overtall

For landslagssjef Roy Johansen var den store skuffelsen at Norge ikke maktet å utnytte overtallsperiodene, noe som har vært gjennomgangsmelodien i mesterskapet, bortsett fra mot Hviterussland lørdag.

- Vi var bra med i siste periode, men vi må være litt hvassere i overtallsspillet. Vi er avhengig av flere mål i overtall om vi skal slå Sveits, sier landslagssjef Roy Johansen, til MAX etter kampen.

- Sveits er en helt annen motstander (enn Hviterussland). Vi møter et mye bedre lag i dag, og må se i øynene at Sveits var gode. I de to første periodene henger vi etter på tempo, aggressivitet og intensitet.

- Innimellom må du innrømme at du taper mot et bedre lag, og det gjorde vi i dag, sier Johansen.

Tollefsen: - Vi må finne mer energi

- Vi kommer ikke i gang som vi ønsker. Sveits setter press på oss og gjør det vanskelig for oss å spille. All «cred» til dem for å spille en bra match, men vi kunne spilt bedre vi og, sier Ole-Kristian Tollefsen til VG, som videre fikk spørsmål om laget var klare for testen søndag kveld.

- Det gikk ikke helt på skinner i starten der. Vi måtte jobbe mye med oss selv for å komme i gang. Det virket hele tiden som de var over oss, men vi må finne mer energi enn vi gjorde i dag, sier Tollefsen.

- Et steg tilbake

Keeper Lars Haugen hadde nok en god dag i buret, men var tydelig skuffet over resultatet.

- Det er skuffende, vi starter dårlig og møter et bra sveitsisk lag. Vi starter dårlig og gjør ikke jobben vår til tider, sier Haugen til TV-kanalen MAX.

- Vi har forbedret oss - det har vi gjort, men det var et steg tilbake fra Hviterussland-kampen, sier keeperen videre.

«Flying start»

Sveits har svevd gjennom hele mesterskapet og fikk en «flying start» mot Norge også. Simon Moser fikk kølla på en retur som skled inn mellom beina på Lars Haugen - en keepertabbe - etter seks minutter.

VG DIREKTE: Følg vår sending, chat og få reaksjoner!

Norge fikk sjansen i overtall, men en dårlig pasning og et dårlig mottak av Jonas Holøs på blålinja førte til et brudd for Sveits.

- Jeg fikk en pasning og den eksploderer på kølla, og jeg vet ikke hvor den ble av. Jeg gikk bare hjemover. Det skal ikke skje, men det er synd at det skjedde, sier Holøs.

Sveitserne fosset i angrep og kom tre mot to. Etter at Haugen tok seg av det første skuddet trampet Roman Josi frem og satte inn returen.

- Det er for dårlig av Norge. Det er lov å score i undertall, så de kan ikke slappe av når de mister pucken, den må gjenvinnes, sier VGs hockeyekspert Kenneth Larsen i studio.

Rett etter målet dro også Patrick Thoresen på seg en personlig straff på ti minutter i frustrasjon.

I midtperioden fikk Norge hele seks minutter i overtall omtrent etter hverandre etter tre kjappe sveitsiske utvisninger, uten å klare å score på keeper Martin Gerber.

Det gjorde i stedet Sveits ved Patrick von Gunten da de fikk overtall rett før perioden var over. Med 25 sekunder igjen hang han pucken i garnet til 3-0.

Og så var det endelig Norges tur til å score i overtall. Litt over fire minutter spilt av akt tre banket kaptein Ole-Kristian Tollefsen inn reduseringen til 1-3.

Dermed er det klart for en ren finale om den siste kvartfinaleplassen mellom Norge og Tsjekkia tirsdag.

VG Nett kommer tilbake med mer!
Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey