Hovedinnhold

Hockeyforbundet nekter Zuccarello landslagsspill

* Generalsekretæren: - Unibet-avtalen er uforenlig med å spille på det norske landslaget
* Zuccarello: - Et styre fullt av amatører

LENGE TIL NESTE GANG: Mats Zuccarello under trenasjonersturnering i DNB Arena for Norge i februar. Foto: Tommy Ellingsen, NTB Scanpix
LENGE TIL NESTE GANG: Mats Zuccarello under trenasjonersturnering i DNB Arena for Norge i februar. Foto: Tommy Ellingsen, NTB Scanpix
(VG Nett) Mats Zuccarello (25) får ikke spille på det norske ishockeylandslaget før samarbeidet med Unibet er avsluttet.

Denne saken handler om:

Det bekrefter generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Jon Haukeland, til VG.

- Mats er tilgjengelig for uttak til landslaget i det øyeblikket han ikke lenger har en avtale med et konkurrerende spillselskap til Norsk Tipping, sier Haukeland.

Det var Aftenposten som først skrev om hockeyforbundets utestengelse av NHL-proffen.

- Vi har en egen avtale med Norsk Tipping. De er vår suverent største sponsor. Vi må opptre lojalt overfor den avtalen. Derfor er det helt feil om våre representasjonsspillere promoterer konkurrenter, sier Haukeland til VG.

Generalsekretæren sier at det er styret i forbundet som har tatt avgjørelsen, men at landslagssjef Roy Johansen og det sportslige apparatet er inneforstått med Zucca-nekten.

- Vi klandrer ikke Mats for dette. Vi tror at han ikke har vært fullstendig klar over hvilke konsekvenser en slik avtale kunne ha. Jeg tror han har fått utilstrekkelig rådgivning, sier Haukeland.

Han presiserer at Norsk Tipping ikke har presset ishockeyforbundet til å nekte Zuccarello å spille på landslaget.

Til VG har Johansen tidligere sagt at han er kritisk til sponsoravtalen Zuccarello har inngått.

- Så lenge norsk idrett er finansiert gjennom tippemidlene, har jeg forståelse for at norske spillere ikke bør fronte utenlandske spillselskaper. Det har med lojalitet til Norsk Tipping å gjøre, sa Johansen til VG.

Artikkelen fortsetter under bildet.

OMSTRIDT: Dette bildet har ikke falt i god jord hos det norske ishcokeyforbundet. Foto: Unibet
OMSTRIDT: Dette bildet har ikke falt i god jord hos det norske ishcokeyforbundet. Foto: Unibet


Zucca med eget fond

Men Mats Zuccarello har ifølge manager Kevin Skabo satt av en betydelig sum fra Unibet-avtalen inn i det såkalte «Zucca-fondet».

Det er penger som 25-åringen skal la breddehockey komme til gode her hjemme.

- Tall kommenterer vi ikke. Men dette har solid verdi for begge parter, sa Kevin Skabo til VG da avtalen med Unibet ble kjent.

- Gjør ikke «Zucca-fondet» opp for at han har avtale med Unibet, Haukeland?

- Nei, det hjelper ikke at han har et fond. Det er et helt annet volum vi risikerer å sette på spill når en av våre utøvere har en avtale med andre enn Norsk Tipping.

Til NRK raser Zuccarello over behandlingen han får av ishockeyforbundet.

- De har ikke ringt meg eller sagt noen ting. De har bare gått ut i media. Det er ganske feigt. Det er piss at de har informert meg. De har et styre fullt av amatører. Det er gutteklubben Grei, sier han.

Profileres på norske skjermer

Zuccarello ble presentert som Unibets nye frontfigur i slutten av april.

- Jeg har lenge hatt et mål om å bruke min posisjon som idrettsforbilde til å etablere et velfungerende fond, som skal gi tilbake til norsk breddehockey. Til det trenger jeg solide samarbeidspartnere som støtter mine personlige og sportslige målsettinger. Jeg ble presentert for et helhetlig konsept av Unibet som jeg likte godt. I tillegg ønsker Unibet å være en langsiktig bidragsyter for at jeg skal kunne realisere mine mål, sa Mats Zuccarello da.

Gjennom TV-reklamer og plakater er ishockeyspilleren, som til daglig spiller i New York Rangers, blitt profilert kraftig de siste ukene.

For tiden spiller Zuccarello NHL-sluttspill for Rangers. Der ligger laget under 0-2 i kamper mot Washington Capitals.

Skulle Rangers ryke ut, har det vært snakk om at 25-åringen kunne få en plass i VM-troppen til Norge.

Men slik ser det altså ikke ut til å gå.

PS: Tredje kamp i best av sju-serien mellom Capitals og Rangers spilles i Madison Square Garden natt.

PS II: Sveits fortsetter sin parademarsj i VM, og har nå åtte av ni poeng etter tre kamper mot de antatt sterkeste nasjonene. Etter dagens seier over Tsjekkia, er det sistnevnte, Sverige eller Canada som trolig må passeres om Norge skal nå kvartfinale.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey