Hovedinnhold

Grotnes: - Ikke ofte det svartner slik

SINT: Her er det full slåsskamp foran målet til Pål Grotnes, som ligger under en fransk spiller midt i bildet. Foto: Scanpix
SINT: Her er det full slåsskamp foran målet til Pål Grotnes, som ligger under en fransk spiller midt i bildet. Foto: Scanpix
MANNHEIM (VG) (Frankrike - Norge 1-5) Med 41 sekunder igjen og seieren for lengst i lommen fikk Norges hittil viktigste spiller matchstraff. Nå risikerer Pål Grotnes (33) å bli utestengt i flere kamper.

Denne saken handler om:

VGTV: Her får han kølla i skrittet

- Det er selvfølgelig dumt å gjøre noe slikt like før slutt. Men det svartnet da han (Yorick Treille) stakk køllen sin tre ganger opp i skrittet mitt. Det er ikke ofte det svartner for meg, sier Pål Grotnes.

Les også:Olimb satte punktum med Foppa-kopi

- Han får i hvert fall én kamps karantene, bekreftet sportssjef Bjørn Mathisrud overfor VG sent i går kveld. Den endelige straffen blir ikke fastsatt før i dag, og det kan altså bli flere kamper.

VG Nett-leser:
At regelverket sier Grotnes skal suspenderes, kan godt være. Sunn fornuft sier noe helt annet. Jeg skjønner godt at Grotnes gir noen karameller i den situasjonen. Franskmannen prøver tross alt å kastrere ham. Hvertfall ser det slikt ut.
Diskuter VM her!

Det betyr uansett at Storhamar-keeper Ruben Smith (23) kastes til ulvene når Norge møter Canada i den første kampen i mellomspillet allerede i ettermiddag.

Sensasjonelt

Fordi Tsjekkia slo Sverige i går kveld endte Norge på tredjeplass i gruppen, men tar med seg tre poeng fra den sensasjonelle Tsjekkia-seieren.

De øvrige lagene Norge møter er Latvia (søndag) og Sveits (mandag). Til disse kampene kan det være helt avgjørende ta Grotnes er tilbake mellom stengene.

- Vi har store sjanser til å slå både Latvia og Sveits. Mens Canada har alltid vært verre å hanskes med. Nå har de imidlertid med mange unge NHL-spillere. De har ikke den rutinen laget har hatt før, sier Patrick Thoresen.

Nå er kvartfinale plutselig blitt et realistisk mål for et norsk lag som kom til VM uten en rekke nøkkelspillere - og med svekket selvtillit etter tap på tap i oppkjøringen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

BJELLEKLANG: Frankrikes Yorick Telle slår keeper Pål Grotnes mellom bena med kølla. Patrick Thoresen styrter til, og bråket starter. Frankrikes Laurent Meunier bak. Foto: Scanpix
BJELLEKLANG: Frankrikes Yorick Telle slår keeper Pål Grotnes mellom bena med kølla. Patrick Thoresen styrter til, og bråket starter. Frankrikes Laurent Meunier bak. Foto: Scanpix

- Når man ser den fantastiske forvandlingen som har skjedd med våre mange, nye spillere etter OL i Vancouver, har man lov til å drømme om en kvartfinale. Vi har i hvert fall aldri gått til mellomrunden før med tre poeng i kofferten, sier trener Roy Johansen.

Innrømmer

Han innrømmer at han ikke hadde troen på noe sånt etter å ha fått juling av Tyskland, Ungarn, Østerrike og Sveits i forkant av VM.

- Men denne gjengen har fått en fantastisk go, offervilje og trøkk. Det er en herlig gjeng, sier landslagssjefen, som nå i hvert fall kan glede seg over at Modo-klare Ole Kristian Tollefsen er klar for spill igjen etter tre kampers karantene.

Mats Zuccarello Aasen (22) imponerte igjen etter å ha åpnet blekt mot Frankrike. Nå gleder han seg til fortsettelsen.

Våknet

- Det tok seg heldigvis opp etter hvert. Nå blir det bare gøy å møte de aller beste i verden, sier Mats Zuccarello Aasen. Han førte Norge opp i ledelse 2-1 med et presist skudd i nettaket etter 2,34 minutters spill i sluttperioden.

Da våknet 1. rekken med Patrick Thoresen (26), Anders Fredriksen (29) og Zuccarello Aasen til gagns.

Og både Thoresen og Aasen sto bak ett mål og en målgivende pasning hver. Men det var Mathis Olimbs (24) utsøkte straffeslag, tre minutter før full tid, som satte prikken over i-en i går.

- Det var en typisk Zucca-finte, sier Olimb etter å ha lurt den franske keeperen Fabrice Lhenry (37) - nøyaktig slik svenske Peter Forsberg lurte den kanadiske keeperen Corey Hirsch i OL-finalen på Lillehammer i 1994.

Men det er ikke uten grunn at Frölunda-spilleren Mathis Olimb likevel foretrekker å kalle straffefinten opp etter at den kommende NHL-spilleren Mats Zuccarello Aasen.

- Liker å leke

- Mats og jeg har en del felles. Og det er ikke uten grunn at det er vi som alltid går sist av isen etter treningene. Vi liker å leke oss litt ekstra på isen, sier Mathis Olimb.

PS: Mats Zuccarello Aasen vil - eller kan - fortsatt ikke si noe om han er enig med New York Rangers om sin kontrakt med NHL-klubben, slik lokalavisen i Örnsköldsvik slo fast i går.

Men alt tyder på at de er det. Backen Jonas Holøs (22) skal også være enig med Colorado Avalanche.

Elite-VM ishockey menn torsdag, gruppe C:
Frankrike - Norge 1-5 (1-0, 0-1, 0-4)
4403 tilskuere
Mål:
1. periode: 1-0 (12.49) Stephane Da Costa (Yohann Auvitu). Skudd: 9-8.
2. periode: 1-1 (32.02) Peter Lorentzen (Martin Røymark, Kristian Forsberg). Skudd: 10-11.
3. periode: 1-2 (42.34) Mats Zuccarello Aasen (Patrick Thoresen, Lars Løkken Østli), 1-3 (47.19) Anders Bastiansen, 1-4 (48.42) Thoresen (Aasen), 1-5 (56.57) Mathis Olimb (straffe). Skudd: 8-21. Totalt: 27-40.
Hoveddommere: Daniel Konc, Slovakia og Daniel Piechaczek, Tyskland.
Utvisninger: Frankrike 8 x 2 min. og 2 x 10 min., Norge 3 x 2 min. og 2 x 5 min. (liten disiplinærstraff på Martin Laumann Ylven og matchstraff på Pål Grotnes).
Norge:
Målvakt: Pål Grotnes (Ruben Smith).
1.-rekke: Jonas Holøs, Alexander Bonsaksen - Patrick Thoresen, Anders Fredriksen, Mats Zuccarello Aasen.
2.-rekke: Tommy Jakobsen, Juha Kaunismäki - Mathis Olimb, Anders Bastiansen, Lars Erik Spets.
3.-rekke: Henrik Solberg, Lars Løkken Østli - Peter Lorentzen, Kristian Forsberg, Ken André Olimb.
4.-rekke: Knut Henrik Spets, Marius Holtet, Martin Røymark, Martin Laumann Ylven.

Sverige - Tsjekkia 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)
12.500 tilskuere
Mål:
1. periode: 0-1 (0.54) Tomas Rolinek.
2. periode: 1-1 (24.03) Magnus Pääjärvi-Svensson (Rickard Wallin), 1-2 (29.18) Petr Hubacek (Jiri Novotny, Tomas Vokoun).
3. periode: Ingen.
Hoveddommere: Rafail Kadyrov og Konstantin Olenin, Russland.
Utvisninger: Sverige 8 x 2 min., Tsjekkia 6 x 2 min.

Tabellen:

Sverige320019-66
Tsjekkia3200110-66
Norge3200110-86
Frankrike300035-140

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey