Storhamar ledet gang på gang – men Lillehammer snudde kampen og vant

(Storhamar – Lillehammer 3-4, etter spilleforlengelse) Storhamar så ut til å cruise mot ny seier, men Lillehammer nektet å gi opp og seiret til slutt mot serielederen.

Artikkelen er over to år gammel

Med seier ville Storhamar hatt en luke på hele 14 poeng ned til tabelltoer Sparta Sarpsborg (som for øvrig tapte 3–1 mot Stjernen), men Lillehammer ga den suverene serielederen kamp helt til døren, og i spilleforlengelsen stakk de av med seieren.

Det endrer imidlertid ikke Storhamars tabellposisjon, som fortsetter å cruise videre i Get-ligaen, og har en luke på 12 poeng ned til 2.-plassen, da de fikk ett poeng siden kampen gikk til spilleforlengelse.

De irriterer seg nok likevel over ledelsen de ga bort.

Gjestene fra Lillehammer tok nemlig ledelsen 12 minutter ut i første periode, da amerikanske Nick Dineen sendte dem i føringen. I andre periode slo imidlertid Storhamar tilbake.

Først utlignet Steffen Thoresen i power play, før Victor Svensson sendte vertene i føringen bare 20 sekunder senere. I tredje periode økte Joakim Jensen Storhamars ledelse til 3-1, men Lillehammer var ikke ferdige. Stephan Vigier reduserte, og ikke lenge etter utlignet Joakim Arnestad.

Dermed ble det spilleforlenging, og da var det Lillehammer som sikret seieren. Kanadiske Brendan Ellis ble matchvinner da han satte inn 4-3-scoringen.

Mens Storhamar fortsetter å trone øverst på tabellen, betyr torsdagens resultat at Lillehammer er to poeng rikere og holder seg på 3.-plass, bak Sparta Sarpsborg og foran Frisk Asker.

Siste runde i 2017 spilles 30. desember – og da møtes Storhamar og Lillehammer igjen.

Øvrige resultater i Get-ligaen:

Stavanger Oilers – Kongsvinger 5–1
Vålerenga – Frisk Asker (etter spilleforlenging) 3–2
Stjernen – Sparta Sarpsborg 4–1
Lørenskog – Manglerud Star 7–2

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder