Norsk hockeylandslagsspiller stormet Ullevi etter fotballbråk

IFK-Aleesami snakket med kompisen: – Hva gjør du?

ISHOCKEY

Landslagskompis: – Rosseli Olsen er og blir en legende

Etter at storkampen mellom IFK Göteborg og Malmö måtte avbrytes på grunn av bråk løp Frölundas gullhelt Mats Rosseli Olsen (24) ut på gresset og måtte fjernes av flere vakter.

Publisert: Oppdatert: 27.04.16 23:06

– Han har bedt alle om unnskyldning. Arrangøren, politiet, vakter og alt. At han bryter ordensreglene på en arena kommer vi til å ta med «Rosse» internt. Han fikk selv beskjed om at han kommer til å få bøter fra dem som deler ut det for slikt, sier Frölundas pressesjef Peter Kymmer til Expressen.

Klubbdirektør Christian Lechtaler vil ikke svare Aftonbladet på om VM-aktuelle Olsen, som har to år igjen av kontrakten, risikerer sparken, men han vil bli kalt inn til et møte torsdag.

– Dette er ikke noe vi ønsker skal skje. Jeg fordømmer oppførselen hans. Det tilhører ikke vårt verdigrunnlag å bryte reglementet på en idrettsarena. Det vitner om dårlig vurderingsevne, sier Frölunda-leder Mats Grauers.

Dommeren blåste av Allsvenskan-duellen mellom IFK Göteborg og Malmö etter at MFFs Tobias Sana ble truffet av en kinaputt som ble kastet fra tribunen, og innbytteren hev hjørneflagget tilbake mot publikum.

Mens man diskuterte om kampen skulle avbrytes eller fullføres på Ullevi, løp en person inn på gresset, satte en ball i det ene målet og jublet foran fansen med t-skjorte med teksten «SM-guld» og et IFK-skjerf i den ene hånden. Det var den norske ishockeylandslagsspilleren Mats Rosseli Olsen.

Bakgrunn: Skandale da kamp ble stoppet i Allsvenskan: – Helt sjukt!

Fjernet av vakter

Frölunda-spilleren ble raskt tatt hånd om av vaktene inne på stadion og geleidet ut gjennom spillertunnelen. På vei inn der slo han av en prat med kompis og IFK-back Haitam Aleesami.

– Jeg sa bare «hva gjør du?». Utover det har jeg ingen kommentar. Det er ikke min sak. Det er en kjempegod kompis av meg. Jeg håper bare ikke dette blir en alvorlig sak, sier Aleesami til nyhetsbyrået TT.

Det har ikke lyktes VG å komme i kontakt med hverken Olsen eller Aleesami onsdag kveld, men hockeyspilleren twitret få minutter etter episoden:

https://twitter.com/MRosseliOlsen/statuses/725400641070333952

24-åringen var på plass på Ullevi for å se Aleesami, og la tidligere onsdag kveld ut bilde på Twitter av at han hadde med seg SM-gullpokalen Frölunda sikret seg tidligere denne uken inn på arenaen.

Lagkompis Robin Figren skal ha skrevet «the winner takes it all» på Twitter under et bilde der Olsen ble ledet ut av Ullevi, ifølge Expressen, men den meldingen ble etter hvert fjernet.

Ukjent for Johansen

Landslagssjef Roy Johansen samler VM-troppen til pressetreff og trening i Oslo torsdag, men sier til VG at Rosseli Olsen ankommer først i helgen grunnet en skade.

– Dette hørtes rart ut. Jeg er ute og spiser med resten av laget nå, og har ikke så mye å si om saken. Jeg har ikke fått det med meg, sier Johansen på spørsmål om episoden på Ullevi rundt klokken 21.30.

Aftonbladets Mats Wennerholm tror Rosseli Olsen kan være ferdig som Frölunda-spiller etter banestormingen onsdag.

– Hva tenkte han på? Ikke i det hele tatt kanskje. Og hva tenker Frölunda? Jeg har aldri vært med på noe liknende. Kan han i det hele tatt spille videre? I min verden har jeg vanskelig for å se det for meg, skriver Wennerholm i en kommentar.

https://twitter.com/MRosseliOlsen/statuses/725368243288969216

Her kan du lese mer om