TILBAKE I VM: Patrick Thoresen skal være klar for å få på seg den norske landslagsdrakta igjen og satse mot VM. Her er han under mesterskapet i Tsjekkia tidligere i år.
TILBAKE I VM: Patrick Thoresen skal være klar for å få på seg den norske landslagsdrakta igjen og satse mot VM. Her er han under mesterskapet i Tsjekkia tidligere i år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt , NTB scanpix

Thoresen tilbake på hockeylandslaget

ISHOCKEY

Patrick Thoresen (32) har vært usikker på om han kommer til å være på isen for Norge under ishockey-VM 2016. Nå har han bestemt seg

Publisert: Oppdatert: 15.02.16 11:15

Og Thoresens avgjørelse er en gladmelding for norske hockeyfans: Han er tilbake på landslaget.

I 2014 spilte 32-åringen under OL i Sotsji, men han sto over VM på grunn av småskader. I år var han imidlertid tilbake i mesterskapssammenheng, da han var på isen under VM i Tsjekkia.

Men kroppen har ikke helt spilt på lag med Thoresen denne sommeren og høsten, og da Roy Johansen samlet landslagstroppen til firenasjonersturnering i Stavanger i begynnelsen av november, var det uten løperen.

Ishockeyforbundet har for øvrig innkalt til en pressekonferanse senere i dag, klokken 12.30.

Rik av KHL-spill: – Ingen dollartegn i øynene på Thoresen

Måtte se an formen

Da VG snakket med Thoresen i oktober, sa han følgende om et mulig VM:

– Jeg har ikke bestemt meg ennå, for jeg må se an både kroppen og formen. Jeg kan ikke sette meg i samme situasjon som jeg gjorde etter VM i år. Da spilte jeg til lang ut i mai og måtte operere i juli. Det har jeg ikke råd til i min alder, sier han.

Det Thoresen sliter med er lysken. I sommer pådro han seg idrettsbrokk, og fremdeles må han jobbe hardt for å holde skaden under kontroll.

– Den har ligget lenge og sitter godt i. Jeg må derfor bruke god tid på å få den til å slippe, har 32-åringen uttalt til VG.

Klubbskifte

Under årets VM var Thoresen SKA St. Petersburg-spiller. Men i sommer skiftet han både klubb og land da han tok med seg familien og reiste til Sverige.

Der signerte han for SHL-klubben Djurgården, hvor han har hatt en brukbar høst.

Hockeykongene: Petter og Patrick Thoresen

Her kan du lese mer om