SNUBLET: Vålerenga tapte stygt i Oslo-derbyet mot Manglerud Star tirsdag. Her illustrert ved Thomas Olsen i et møte med Storhamar tidligere i år. Foto: Fredrik Hagen

Skadeskutt Vålerenga ydmyket i byderbyet - Booth med hat trick

(Manglerud Star - Vålerenga 6–2) Tidligere NHL-spiller David Booth (35) viste klasse og scoret hat trick da Manglerud Star slo Vålerenga. Sistnevnte opplever et skademareritt uten like.

Vålerenga hockey kom til sesongstart som regjerende seriemester, men uten Stefan Espeland (61 poeng i fjor, dro til Tyskland) Martin Laumann Ylven (la opp) og Rasmus Ahlholm (81 poeng i fjor, nå Storhamar), var det en tynnere tropp som gjorde seg klare til dyst i høst.

I år måtte de se Stavanger Oilers stikke av i kampen om seriegullet. Selv om VIF tok jevnt med poeng fra start, har det stadig blitt tøffere i takt med skadeproblemene som har hopet seg opp.

Mot Manglerud Star tirsdag kveld var det kun 14 spillere i troppen, flere av dem tenåringer.

Hat trick fra nykommeren

De fikk et tøft møte med meritterte David Booth. Den tidligere NHL- og KHL-spilleren David Booth kom smått sensasjonelt til Manglerud denne måneden, og presenterte seg for alvor i Oslo-derbyet mot Vålerenga.

Booth scoret to mål før første pause, før Vålerenga slo tilbake. Men førstnevnte har ikke 500 NHL-kamper uten grunn.

FRA 20.000 TIL 500: Det er litt færre folk å juble foran i Manglerud ishall på Østensjø i Oslo, enn i Canada. Foto: Ann Heisenfelt / FR13069 AP

Han har scoret for Vancouver Canucks, Florida Panthers og Toronto Maple Leafs.

Nå har han tre for Manglerud Star.

I overtall fikk han pucken på blålinjen, fikk skli inn - lade, og hamret inn 3–2. Hjemmelaget så seg ikke tilbake før de hadde seks mål.

Mats Alexander Henriksen, Craig Puffer og Mathias Trygg satte de siste.

Og skuddstatistikken? 39–16 i favør MS.

Manglerud jager Narvik, som innehar sluttspillplassen (8.plass) syv poeng (24) foran Oslo-laget (17). Vålerenga ligger på fjerdeplass med 42 poeng.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder