MØTER FINLAND: Roy Johansen og det norske landslaget møter de finske storfavorittene i kvartfinalen i VM. Foto: Scanpix

MØTER FINLAND: Roy Johansen og det norske landslaget møter de finske storfavorittene i kvartfinalen i VM. Foto: Scanpix

Johansen: - Finland er skyhøye favoritter

Roy Johansen holder beina på jorden tross Norges drømme-VM. Landslagstreneren mener Finland er naturlige favoritter i torsdagens kvartfinale.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Finland er blant stormaktene i ishockey, men Norge har overrasket stort med å ryste nasjoner som Sverige, USA og Canada på veien mot kvartfinale. Kan Johansens mannskap gjøre noe lignende igjen?

- Det er klart at finnene er skyhøye favoritter. Jeg leser allerede at de mener de skal møte Canada i semifinalen. De mener de kan spasere forbi oss. Men det er i finske medier. Jeg tror ikke spillertroppen deres har den innstillingen, sier Roy Johansen til NTB.

VG Nett-leser:Finnene blir nok for sterke.Diskuter her!

- Vi er «underdogs». Det kan være til vår fordel, men man blir ikke undervurdert i VM. Jeg tror ikke de kommer til å ta lett på oss, men vi kan overraske og gjøre at de får det vanskelig, mener landslagstreneren.

Skal Norge tukte finnene, mener Johansen at både målvakten Lars Haugen og forsvarsspillet må være helt på topp.

- Alle må få ut potensialet sitt i denne kampen, men det er uansett viktig at Haugen gjør en ny bra kamp. Vi må være gode defensivt og gjøre det vanskelig for motstanderen. De skal synes det er guffent å spille mot oss.

- Tidenes VM

Før mesterskapet meldte Matz Zuccarello Aasen og Patrick Thoresen forfall. Få hadde regnet med at Norge skulle ta seg helt til kvartfinale uten sine to største stjerner.

VGTV: Marius Holtet skjøt Norge til kvartfinalen

Den norske VM-troppen ankom Bratislava tirsdag. Kvartfinalen skal spilles i den slovakiske hovedstaden torsdag. Johansen er strålende fornøyd med VM-innsatsen så langt.

- Fire seirer og to tap så langt er fantastisk bra, og dette er klart tidenes beste VM. Det er mange som har hevet seg opp på et nytt toppnivå. De er uegoistiske og spiller for laget. De gir energi til hverandre, mener Johansen.

Skal gi alt

Sist Norge møtte Finland i VM var i 2008. Da knep finnene seieren (3-2) i «sudden death» i gruppespillet.

- Da spilte vi på mindre baner, og det var litt andre utfordringer. Hver kamp lever sitt eget liv. De to kampene er ikke sammenlignbare, og det er ikke noe vi kan bruke nå. Det som betyr noe er at vi har bra resultater og er trygge på hva vi er gode på.

Les også: Se Norges keeperhelt i heftig pardans

- Jeg har snakket med den danske treneren, og han mener det er et stabilt, trygt og sterkt finsk mannskap. De spiller «tight» og gjerrig, og de slipper ikke til mye bakover, forteller Johansen.

Mesterskapet i Canada for tre år siden var første gang Norge kom til kvartfinale. Nå er de tilbake.

- Vi kommer til å kjøre på alt det vi har. Vi har ingenting å spare på og gleder oss til kampen, sier Johansen til NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder