Se de første bildene av Jordal Amfi: – Jeg blir rørt

JORDAL (VG) Vålerenga Hockey inviterte sine nærmeste til første visning av sin nye storstue, Jordal Amfi. Her er de første bildene.

– Det er en glede å kunne ønske velkommen til den første TV-sendte kampen i nye Jordal Amfi, sa Eli Grimsby, direktør i Kultur og idrettsbygg i Oslo kommune til Vålerengas gjester denne torsdagen.

Hun la til at hun gledet seg til det fysisk kan spilles kamper der neste høst.

200 supportere, barn og Vålerenga-venner var spesielt invitert inn i det som snart er klubbens nye hjemmearena og Oslo kommunes kommende storstue av en ishall.

Vålerenga skulle møte Narvik i Nord-Norge, og derfor ble kampen vist på storskjerm for de heldige.

les også

Hockeysjokk i Nord - Narvik slo Vålerenga

Det var mange gisp og store øyne da publikum kom fra den ustrukturerte og rotete byggeplassen på utsiden, og inn i arenaen som for alvor begynner å ta form.

les også

Oslo-byråden: Jordal-entreprenøren må betale dagbøter

Etter lang tid med utsettelser og trøbbel, er hallen nå i rute til åpning før neste sesong. I Juni skal Vålerenga kunne flytte inn.

VG fikk bli med på omvisning i forkant. Se video i toppen av saken, eller bilder her:

– Jeg får gåsehud av bare å snakke om dette. Det er rett og slett rørende å se på, sier Markedssjef i Vålerenga ishockey, Glenn Jensen til VG.

VIF-profilen kjent fra TV2-programmene «Iskrigerne» og «Skal vi danse» har vært svært sentral i prosessen med å få i stand ny hjemmearena for klubben. Nå som man endelig kan se resultatet nærme seg, er forventningene blitt til virkelighet og glede.

– Vi er utrolig fornøyde så langt. Vi har bevart mye av sjelen i arenaen. Du vil kjenne igjen mye av den gamle hallen. Det er bratt og intimt, og vil bli helt spesielt.

– Det er et fantastisk anlegg. Her vil Vålerenga, så vel som Oslos befolkning og breddeidretten få et bygg å være stolte av, fortsetter Eli Grimsby.

Det var Vålerenga-sanger på anlegget, kun smil å se, samt enorm eufori å spore blant de besøkende. Et slags tidlig drypp på det som kommer neste høst, når ishockeyen er tilbake i parken ved Galgeberg i Oslo.

– Her blir det stappfullt og 5500 tilskuere under åpningen. Vi har vært lenge nok på Furuset nå. Det her blir helt rått, sier Glenn Jensen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder