HÅPER PÅ ZUCCA: Roy Johansen, her på besøk hos Mats Zuccarello i New York i fjor, vil naturlig nok ha med stjernen når Norge spiller VM i Tsjekkia i mai. Foto:Thomas Nilsson,VG

Zuccarello om VM-spill for Norge: – Håper jeg slipper å tenke på det

Landslagstreneren: – Klarert for spill hvis Rangers blir slått ut

NEW YORK (VG) Mats Zuccarello (27) avviser ikke at han kan spille VM for Norge i mai - men håper det ikke blir noe tema.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg har faktisk ikke tenkt på Norge og VM. Og for å være helt ærlig, så er det sånn at jeg håper jeg slipper å tenke på det, sier Zuccarello til VG i garderoben etter 2-1-seieren mot Pittsburgh Penguins i den første sluttspillkampen hjemme i Madison Square Garden.

Det er mindre kynisk en det høres ut som av den norske hockeystjernen, for så lenge Rangers er med i NHL-sluttspillet er VM for Norge uaktuelt uansett. Stanley Cup-finalen, som Zuccarello og Rangers tapte i fjor, spilles så sent som i juni.

VAR MED I OL: Mats Zuccarello spilte for Norge i Sotsji, men var ikke med i VM i fjor. Det krasjet med NHL-sluttspillet. Foto:Helge Mikalsen,VG

– Så lenge Rangers er med i sluttspillet er det alt jeg fokuserer på, sier Zuccarello.

– Men du avviser ikke nå at VM-spill er aktuelt hvis det blir sluttspill-exit?

– Hehe, det har jeg som sagt ikke tenkt på.

Les også: Zuccarello koser seg med oppsvingen for norsk ishockey

Tidligere sesonger har det vært flere usikkerhetsfaktorer knyttet til Zuccarello og VM for Norge. I 2012 brakk han håndleddet i april og var derfor uaktuell. De to siste årene har det krasjet med NHL-sluttspillet for Rangers.

Viktig med ny kontrakt

Dersom det blir syv kamper mot Penguins for å avgjøre hvem som avanserer til neste runde, så spilles den siste kampen 28. april. Rangers har hatt en fantastisk sesong, og er regnet av mange som favoritter. Skulle de likevel ryke ut, så er altså Zuccarello teknisk sett aktuell for landslaget.

NØKKELMANN: Mats Zuccarello har vært en av de største profilene i New York Rangers, og ville selvfølgelig vært det samme for Norge. Men VM i mai henger i en tynn tråd. Foto:Frank Franklin Ii,Ap

Nå har han også klarert fremtiden sin i Rangers etter å ha signert en ny fireårskontrakt med klubben.

– Zuccarello er en veldig viktig mann for oss, og han er klarert for spill dersom Rangers blir slått ut. Det er fordi han har skrevet under fireårskontrakten. Hadde han stått uten kontrakt ville det vært stor risiko for ham å spille VM på grunn av skader, sier landslagstrener Roy Johansen til VG.

– Så du er ikke redd for at Rangers-ledelsen vil holde ham igjen?

– Nei, det har de ikke noe interesse av å gjøre, sier Johansen.

PS! Det norske ishockeylandslaget slo Latvia 2-1 i går kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder