BLIR: Jimmy Andersson i aksjon under en av NM-finalene mellom Storhamar og Stavanger Oilers forrige sesong. Foto: Carina Johansen , NTB Scanpix

Lagkameratene fikk bestemme - Andersson blir på tribunen

Jimmy Andersson (31) brøt løftet om å bli norsk statsborger og havnet på tribunen. Der forblir han så lenge de syv andre importspillerne er friske, har lagkameratene i Storhamar bestemt.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det opplyser spillertroppen selv i en pressemelding tirsdag signert Christian Larrivèe, Mikael Zettergren og Eirik Skadsdammen. Trioen ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, og poengterer samtidig at de har bedt resten av klubben følge det eksempelet.

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette utover at det ikke er noen styresak hvordan man disponerer spillerne. Dette er en sportssak håndtert av sportslig utvalg, sier Storhamar-leder Geir Byberg til VG og henviser til Sjur Rakstad-Larsen.

Han har ikke besvart VGs henvendelser tirsdag kveld.

– Jeg aksepterer at spillerne kom frem til den beslutningen. Selvsagt skulle jeg ønske at jeg fikk spille mer regelmessig enn det blir fremover, men jeg har forståelse for at det blir slik, sier Andersson til Hamar Arbeiderblad.

Bakgrunn: Storhamar-profil benket fordi han valgte Sverige foran Norge

Svensk eller norsk?

Jimmy Andersson informerte Storhamar-ledelsen før sesongstart om at han hadde søkt norsk statsborgerskap, men dette viste seg ikke å stemme. Backen hevdet først at søknaden hans måtte ha havnet lengst bak i køen, men beklaget senere og fortalte at han grunnet «personlige og familiære årsaker» ønsket å forbli svensk.

Ifølge Hamar Arbeiderblad skal 31-åringen ha søkt om fraskrivelse av sitt svenske personnummer i fjor sommer, men samtidig blitt godt gjort kjent med at dette ikke var nok til å sette i gang prosessen med å bli norsk.

Med åtte utenlandske spillere i troppen valgte Storhamar å straffe Andersson ved å gi ham status som åttende utlending. Det betyr plass på tribunen så lenge de syv andre importspillerne er friske da det kun er lov med syv utlendinger i kamptroppen.

Troppen sier nei

For to uker siden åpnet Storhamar-ledelsen for å endre på vedtaket etter at fansen sang svenskens navn og klubblegender uttalte at de ville se Andersson tilbake på isen. Trener Aleksander Smirnov uttalte til HA at han håpet på en løsning slik at han kunne benytte Andersson mer.

Ifølge tirsdagens pressemelding har trenerteamet og sportslig utvalg bedt spillerne ta stilling til hvordan situasjonen skal håndteres resten av sesongen. Løsningen ble altså at Andersson fortsetter som åttende utlending, og da i utgangspunktet på tribunen.

– Vi ber om at alle respekterer denne beslutningen og at det nå blir ro rundt saken slik at vi kan konsentrere oss om det som er viktig for oss alle – å vinne hockeykamper, heter det i pressemeldingen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder