Stråler på banen for Rangers – holder mer kjeft utenfor

VG i Madison Square Garden: Hodeskaden har fått Zucca til å snakke mindre

NEW YORK (VG) (New York Rangers - Pittsburgh Penguins 3-5) Den alvorlige hodeskaden har gjort at Mats Zuccarello (28) ikke lenger åpner munnen så ofte i sosiale sammenhenger.

 • Morten Stokstad

Artikkelen er over fire år gammel

Poengkongen til Rangers hadde ingen stor søndag i Madison Square Garden, men sesongen har vært en bemerkelsesverdig opptur for nordmannen.

Les også: Zuccarello kunne ikke snakke på fire dager etter hjerneblødning

– Jeg bommer litt på språket

Han har kommet mesterlig tilbake etter at han ble truffet av en puck i hodet og pådro seg hjerneblødning og kraniebrudd. De fire neste dagene hadde han mistet taleevnen. Norsk ishockeys store stjerne fryktet alvorlig og langvarig skade.

TAPTE: Mats Zuccarello og New York Rangers var litt på etterskudd hele veien i søndagens kamp mot Pittsburgh Penguins i Madison Square Garden. Gjestene utnyttet blant annet en risikabel pasning av nordmannen da de gikk opp til 1-2. Foto: THOR-ERIK CLAUSSEN , VG

Snart ett år etter at tinningen ble truffet av en susende puck, er han fortsatt preget. Men nummer 36 på New York Rangers klager ikke.

– Jeg bommer litt på språket. Snakkingen er ikke helt 100 prosent, men det er ikke sikkert den blir så mye bedre. Jeg klarer meg med den. Det er sikkert mange som er fornøyd med det at jeg holder kjeft innimellom, sier Zuccarello med et skjevt smil.

– Er det konsekvensen? At du prater litt mindre?

– Ja, litt i store sammenhenger, så.

Han tok seg god tid til en prat med VG i Rangers-garderoben. En streng logopedlærer vil sikkert påpeke at ikke alle uttalelser er helt tipp-topp, men 28-åringen har slått seg til ro med at det kan bli slik resten av livet.

– Jada. Det klarer jeg meg med. Det får jeg ta etter en sånn smell. Det kunne vært verre enn det. Vi får se, det kan hende det kommer tilbake etter litt. Du hører det ikke så veldig mye, men jeg bommer noen ganger her og der på bokstaver og ord innimellom. Det får vi leve med.

Tapte mot Crosby og Penguins

Selv om det ble tap hjemme mot Pittsburgh Penguins og superstjernen Sidney Crosby, der gjestene blant annet snappet opp en risikabel Zucca-pasning og økte til 1-2, er han i ferd med å levere sin beste sesong poengmessig for Rangers. Med 53 poeng er han bare seks poeng unna å tangere rekorden på 59 mål eller assist fra 2013/14-sesongen.

Og hver gang han får pucken hjemme i Madison Square Garden høres et forventningsfullt «Zuuuuc»-brøl fra tribunene.

– I dag var vi ikke der vi skulle være. Dette var et tøft tap. Nå har vi to tøffe tap på rad. Sure kamper å tape, sier Zuccarello.

På stillingen 3-3 festet gjestene grepet da Matt Cullen skjøt i skøytene til Marc Staal slik at Rangers-spilleren mer eller mindre sparket pucken inn bak en forfjamset Henrik Lundqvist. I sluttsekundene kunne Crosby punktere kampen ved å sette inn 3-5 bak et keeperløst Rangers-mål.

– Vi har pleid å ha kontroll på ham, men i dag var han god. Sånn er det i ny og ne. Han er en av verdens beste spillere. Han har vunnet det som er å vinne, sier Zucca.

Kjemper om sluttspill

Les også: Zucca med to poeng i thrillermatch

– Hvordan synes du sesongen har vært?

– Det startet veldig bra. Så kom det en liten dupp. Så har det tatt seg opp igjen litt på slutten. Alt i alt er det vel helt greit. Men det er ikke over ennå. Det er vel 14-15 kamper igjen.

– Du ligger foran skjema til din egen poengrekord. Hva vil det bety for deg om du klarer det?

– Kommer vi til sluttspill og jeg klarer det, så er det en bonus. Men forhåpentligvis får vi komme til sluttspill først. Så får vi se på poengene etterpå.

En rekke lag kjemper om sluttspillplass fra Eastern Conference, og selv om Rangers har skjebnen i egne hender vil ikke Zuccarello ta noe for gitt.

– Det blir tight. Det er mange lag som kjemper for å gå til playoff. Vi har et tøft program. Nå skal vi ned til California for å spille tre kamper som er utrolig tøffe på fire dager. Det er kanskje den tøffeste roadtripen vi skal på i år.

Les også

 1. «Zucca» med to poeng i thrillermatch

  (Detroit Red Wings-New York Rangers 3-2 etter spilleforlengning) Mats Zuccarello (28) og hans New York Rangers ledet to…
 2. Martinsen slo tilbake med scoring etter vrakingen

  (Colorado Avalanche - Anaheim Ducks 3-0) Andreas Martinsen var onsdag endelig tilbake i Colorado Avalanche-troppen etter…
 3. Scoring og to assists for Rangers i natt: Zuccarello: – Det var et panikkskudd

  (Buffalo Sabres-New York Rangers 2-4) Mats Zuccarello tegnet seg for én scoring og to assists da Rangers slo Buffalo…
 4. Rangers-tap etter erkerivalens sjokkåpning

  New York Rangers tapte med to mål hjemme i New York-derbyet mot Islanders.
 5. Zuccas seiersdrøm knust av 21 sekunders mareritt

  (Pittsburgh Penguins - New York Rangers 4-1) Mats Zuccarello avsluttet februar måned med tre strake seire.
 6. Landslagssjef Roy Johansen bekrefter: – «Zucca» spiller OL-kvalifisering

  Ifølge nåværende landslagssjef Roy Johansen, kommer Mats Zuccarello (28) hjem til Norge for å spille OL-kvalifisering i…

Mer om

 1. NHL
 2. Mats Zuccarello

Flere artikler

 1. Zucca nominert til pris - vil spille i Rangers ut karrieren

 2. Zuccarello med ny karrierebeste i NHL

 3. Zucca brente straffe - Rangers tapte

 4. Rangers-tap på overtid

 5. Crosby & co knuste Zuccarellos Rangers

Fra andre aviser

 1. Zuccarello: - Vi bryr oss ikke om hva folk skriver og sier

  Bergens Tidende
 2. Zuccarello og Rangers med surt tap på overtid

  Bergens Tidende
 3. Zuccarello brente straffe – Rangers tapte

  Bergens Tidende
 4. Tap for Rangers på hjemmebane

  Bergens Tidende
 5. Kjempetap for Rangers, nær å ryke ut av sluttspillet

  Bergens Tidende
 6. Zuccarellos Rangers fikk juling i sluttspillåpningen

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no