MED: Roy Johansen har tatt ut troppen som skal representere Norge i Sotsji. Patrick Thoresen var en av de selskrevne. Her er de to sammen etter en OL-kvalifiseringskamp på Jordal. Foto: Scanpix
MED: Roy Johansen har tatt ut troppen som skal representere Norge i Sotsji. Patrick Thoresen var en av de selskrevne. Her er de to sammen etter en OL-kvalifiseringskamp på Jordal. Foto: Scanpix

Fem VIF-spillere i OL-troppen - Spets vraket

Landslagssjefen: - Jeg kommenterer ikke de som ikke er med

ISHOCKEY

Lørenskog-sipller Spets: - OL er liksom desserten

Morten Ask (33) kjempet seg til plass i OL-troppen etter å ha blit vraket i november mens Lars Erik Spets (28) må se Sotsji-lekene fra TV-stolen.

Publisert: Oppdatert: 07.01.14 15:01

Duoen ble droppet til oppkjøringskampene mot Danmark i november, men fikk en siste sjanse til å sikre OL-plass i dobbeltkampene mot Sveits før jul.

Da Roy Johansen presenterte OL-troppen i en pressemelding tirsdag morgen, var Ask på plass mens Spets, som har 68 VM- og OL-kamper og har spilt ni VM på rad for Norge, må bli hjemme.

- Selvfølgelig skuffende. Jeg har vært med så lenge, vært med på alt før, så kommer OL, og så blir du vraket. Det er det kuleste, det er liksom desserten, beskriver Spets til VG.

Trønderen visste ikke at han var ute av landslagssjef Roy Johansens tropp før den ble presentert tirsdag. Han var med i troppen som spilte dobbelkamp mot Sveits før jul.

- Det gikk helt greit, hverken mer eller mindre. Og mesterskapene som har vært, synes jeg har gått bra. Jeg føler ikke jeg har spilt meg ut, melder Lars Erik Spets.

Martinsen ute

Det ble heller ikke plass til Düsseldorf-løperen Andreas Martinsen (23) som VM-debuterte i 2010.

- Jeg kommenterer ikke de som ikke er med. Det er en bra regel å ha. Det er høy konkurranse om plassene, og jeg må hele tiden gjøre en avveining om hvilke spillere jeg skal ta med meg. Spillernes erfaring er helt klart en faktor i den avveiningen. Men er det noen yngre spillere som presterer jevnt godt, så forsvarer de en plass på laget, sier landslagssjef Roy Johansen til VG.

Av de 25 spillerne i troppen (tre målvakter, sju backer, 15 løpere) var 13 med under OL i Vancouver. Fem av guttene i troppen som ble tatt ut tirsdag står på Vålerengas lønningsliste. Målvakt Steffen Søberg får med seg Alexander Bonsaksen, Daniel Sørvik, unge Sondre Olden og nevnte Ask til Russland.

Brynäs-aktuelle Olden (21) ligger på tredjeplass i poengligaen i den hjemlige serien og er med det mestproduserende nordmann denne sesongen.

Hockeybloggen: Hockeygutta gode nok til å vinne kvartfinale

Patrick Thoresen, Lars Haugen og Anders Bastiansen har alle slitt med skader den siste tiden, men blir etter all sannsynlighet klare til OL og er med i troppen.

- Oddsen er på vår side, sier Johansen.

Sterk motstand

Norge møter sterk motstand i OL og er i gruppe med tittelforsvarer Canada, Finland og Østerrike. Landslaget skulle etter planen møte Sveits i en oppkjøringskamp 10. februar, men det er usikkert om den blir spilt på grunn av IOK-regler.

- Vår første målsetting er kvartfinale. Da må vi slå Østerrike og få gode resultater mot Canada og Finland. Målforskjellen kan bli avgjørende.

Troppen samles 6. februar med unntak av Mats Zuccarello Aasen som kommer først da New York Rangers tar NHL-pause noen dager senere.

- NHL styrer OL. OL er helt avhengig at de beste spillerne er på plass for å skape den blesten og interessen IOK trenger, sier Roy Johansen.

Svenske Aftonbladet presenterte også den norske OL-troppen tirsdag, og gjør der et nummer ut av Niklas Roest, som spiller på nivå to med BIK Karlskoga, er med i troppen.

Målvakter:
Lars Haugen, Dinamo Minsk
Lars Volden, Espoo Blues
Steffen Søberg, Vålerenga

Backer:
Alexander Bonsaksen, Vålerenga
Jonas Holøs, Lokomotiv Yaroslavl
Henrik Solberg, Stavanger Oilers
Daniel Sørvik, Vålerenga
Ole-Kristian Tollefsen, Färjestad BK
Mats Trygg, Lørenskog
Henrik Ødegaard, Missouri Mavericks

Løpere:
Morten Ask, Vålerenga
Anders Bastiansen, Färjestad BK
Robin Dahlstrøm, Örebro
Kristian Forsberg, Modo
Mads Hansen, Storhamar Dragons
Marius Holtet, Färjestad BK
Sondre Olden, Vålerenga
Ken André Olimb, Düsseldorfer EG
Mathis Olimb, Frölunda
Mats Rosseli Olsen, Frölunda
Niklas Roest, BIK Karlskoga
Martin Røymark, Färjestad BK
Per-Åge Skrøder, Modo
Patrick Thoresen, SKA Saint Petersburg
Mats Zuccarello, New York Rangers

Her kan du lese mer om