AVGJORDE: Storhamars Tony Cameranesi jubler for sin 2-1-scoring under eliteseriekampen i ishockey mellom Storhamar og Vålerenga i CC Amfi på Hamar torsdag Foto: Fredrik Hagen

Storhamar best i rivaloppgjøret mot VIF

(Storhamar - Vålerenga 2–1) 5300 tilskuere hadde tatt turen for å se den tradisjonsrike duellen mellom Storhamar og Vålerenga på Hamar torsdag. Der hjemmelaget tok hjem seieren.

 • Vegard Aulstad

Jubelen og applausen var stadig stigende hos de mange tusen hjemmetilhengerne som sto på beina store deler av avslutningen av kampen mot Vålerenga.

Det ble et svært spennende oppgjør, som det stort sett er når Storhamar tar imot rivalene fra Oslo.

Storhamar med sine 14 titler har alltid måtte strekke seg etter Vålerengas vanvittige 56, men Hamar-klubben har de siste årene vokst seg større og sterkere enn dagens gjester.

Mens Vålerenga venter på Nye Jordal Amfi (ferdig sommeren 2020) er hockeyfesten enn så lenge størst hos de gule og blå. I VIFs midlertidige arena på Furuset har det ikke vært like lett å lokke publikum inn, og rammene i storoppgjørene mot Storhamar har ikke vært av historisk rang. Derfor har de heller spilt enkelte av hjemmekampene mot SIL i Gjøvik Fjellhall for å holde liv i sesongens «kuleste» kamper.

Storhamar ser ut til å cruise inn til annenplass i seriespillet i år, mens Vålerenga kjemper med et lite håp om tredjeplassen.

Da skulle gjerne gjestene hatt med seg poeng fra Hamar, men slik ble det ikke.

SKAPTE HÅP: Vålerengas Jørgen Karterud setter inn 1-1 bak Luka Gracnar under eliteseriekampen i ishockey mellom Storhamar og Vålerenga i CC Amfi på Hamar torsdag. Foto: Fredrik Hagen

Jake Newton sendte vertene i føringen etter kun tre minutter, men Vålerengas hjemvendte profil, Jørgen Karterud, utlignet.

Toni Cameranesi satte inn 2–1 i andre periode, og flere mål ble det ikke. Storhamar styrte det meste, men bortelaget ga seg ikke.

Vertene holdt likevel unna og er hele 18 poeng foran Vålerenga etter 36 kamper.

HAT TRICK: Jacob Lundell Noer herjet med regjerende norgesmester Frisk Asker. Foto: Geir Olsen

Storseier til Lillehammer etter Noer-show

Lillehammer og Frisk Asker møttes i OL-byen fra 1994 i nok en viktig kamp i duellen om tredjeplassen på tabellen. Alex Lavoie ga gjestene ledelsen, og med den regjerende norgesmesterens fire strake borteseire i kvartfinalen i fjor friskt i minnet, skulle man kanskje tro at Asker-spøkelset levde videre i Eidsiva Arena.

Men svaret var nei.

Derfra og ut handlet det om vertene. En 2. periode der Stephan Vigier, formspiller Martin Gran, Jacob Lundell Noer, Stein Tore Bakken - og Noer igjen scoret sørget for hele 5–1 før siste del.

Det ble en transportetappe for hjemmelagets del i en periode preget av utvisninger. Men Jacob Noer skulle få sitt hat trick like før slutt.

Den talentfulle 21-åringen som har fått store deler av årets sesong ødelagt av skader og sykdom elsker å møte Frisk Asker hjemme. I fjor scoret han seks ganger på seks møter med klubben. Og nå gjorde han like greit tre mål i sitt første møte med dem.

SCORET IGJEN: David Booth for Manglerud Star. Her i et tidligere oppgjør mot Storhamar. Foto: Annika Byrde

Manglerud med viktig seier

Manglerud Star og Narvik kjemper en innbitt kamp om den siste sluttspillplassen i Get-ligaen. Men også dagens gjester på Oslo Øst, Sparta, kan blande seg inn i den kampen.

Spesielt etter at tidligere NHL-spiller og Mangleruds suksessignering David Booth avgjorde kampen i sudden death.

SCORET NI: Stjernen kjørte over Grüner i Oslo. Her Braden Christoffer (t.v) og Kyle Farrell. Foto: Annika Byrde

Kontrollert av Stjernen

Fredrikstad-laget Stjernen er i vinden og tok en skalp mot Storhamar sist helg. Mot tabelljumbo Grüner tok de en klar seier, og en topp fem-plassering er fortsatt innen rekkevidde.

les også

Slik har de løftet Stjernen Hockey

Pluss content

Hele 9–2 ble det til slutt i oppgjøret på Grünerløkka i Oslo.

Daniel Ciampini sto frem med to scoringer og assists. Samtidig hadde unggutten Jonas Medby tre målgivende og sto frem i fraværet av klubbens beste offensive back Andrew O´Brien (soner karantene)

Mer om

 1. Get Ligaen
 2. Storhamar
 3. Vålerenga hockey

Flere artikler

 1. M/S til sluttspillet – VIF slapp med skrekken etter pinlig tap

 2. Oilers gikk på sjokksmell i Narvik

 3. Stavanger Oilers er seriemestere i ishockey: – Beste noensinne

 4. Norgesmesterne har tapt fem kamper på 14 dager

 5. Lillehammer ydmyket av rivalene for andre gang på to dager

Fra andre aviser

 1. Manglerud Star vant Oslo-derbyet

  Aftenposten
 2. Tidligere Oilers-spiller storspilte mot Storhamar

  Aftenposten
 3. Tidligere Oilers-spiller storspilte mot Storhamar

  Fædrelandsvennen
 4. Oslo-laget sjokkerte de regjerende NM-vinnerne

  Aftenposten
 5. Oslo-laget sjokkerte de regjerende NM-vinnerne

  Bergens Tidende
 6. Oslo-laget sjokkerte de regjerende NM-vinnerne

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder