AVBRUTT: Nødetatene rykket tirsdag til en ishockeykamp på Jordal Amfi, etter at en U21-spiller fikk et illebefinnende.

Ishockeyspiller fikk illebefinnende under kamp

En U21-kamp i ishockey på Jordal Amfi i Oslo ble tirsdag kveld avbrutt etter at en spiller fikk et illebefinnende på sidelinjen.

Hendelsen fant sted under en kamp mellom Vålerenga Elite og Stjernen i U21-serien.

– Det var en yngre mann som fikk det vi kan kalle et illebefinnende. Folk ringte øyeblikkelig nødetatene, og politi og ambulanse var der ganske kjapt, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Jøkling til VG.

Da politiet kom til stedet hadde trenere, dommer og publikum iverksatt tiltak, blant annet hjertestarter og kompresjoner.

– Håndteringen var bortimot eksemplarisk, sier operasjonslederen.

Christopher Hamell i Stjernens lagledelse bekrefter til VG at en av deres spillere fikk helsehjelp i kampens 1. periode.

– Han falt sammen på benken. Helsepersonell fra Vålerenga hjalp til, og ambulanse og politi var raskt på plass, sier Hamell.

Kenneth Danielsen var hoveddommer i kampen. Han forteller til VG at kampen raskt ble avblåst, og sekretariatet spurte om helsepersonell i hallen for å bistå.

– Sekretariatet handlet ekstremt fort, og da ambulansepersonellet kom til stede ble det informert om at det var utrolig bra at vi var så raske, selv om mange var i sjokk, sier Danielsen.

Ifølge politiet ble spilleren overtatt av helse, og var ved bevissthet og pratet da ambulansen ankom.

– Da politiet kom til stedet var han våken og stabil, og kunne vedkjenne seg tid og sted, forteller dommeren.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder