Oppretter disiplinærsak mot Tollefsen

ISHOCKEY

Den internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) har opprettet en disiplinærsak mot Ole-Kristian Tollefsen. Nordmannen kan miste VM-kamper, skriver Nettavisen.

Publisert:

Under Norges ishockeykamp mot Slovakia i OL fikk Tollefsen matchstraff for taklingen av Lubos Bartecko. Sistnevnte mistet hjelmen, og falt i isen mens blodet rant fra bakhodet.

VG Nett-leser:Denne taklingen kommer ikke til å få følger for Tollef når den blir sett over, det er trist at dommeren var raskt ute med å gi matchstraff og derfor avgjøre kampen i favør av Slovakia.Diskutér her!

Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) har opprettet disiplinærsak mot nordmannen.

Les også:Svenskene i harnisk etter Tollefsen-takling

- Disiplinærkomiteen vår etterforsker saken. Vi kommer til å informere det norske ishockeyforbundet om vår avgjørelse innen utgangen av april, sier kommunikasjonsdirektør Szymon Szemberg i IIHF.

Les også:Myrvold forsvarer Tollefsen: - Usaklig hets fra svenskene

Blir Tollefsen utestengt, vil det påvirke Norge. I internasjonal hockey slipper man ikke unna med suspensjon i treningskamper. I stedet må man sone i OL- eller VM-kamper. For Norges del betyr det at laget kanskje må klare seg uten backen i noen av kampene under VM i Tyskland i mai.

Her kan du lese mer om