Fordel Storhamar etter pangstart og drømmescoring: – Noe av det råeste jeg har sett

(Storhamar - Stavanger Oilers 5-1) Bare 14 sekunder tok det før Storhamar kunne juble for scoring. Så vartet Joel Johansson opp med en «Årets mål»-kandidat. Og nå er det 3-2 i kamper i favør Hamar-laget i NM-semien mot Oilers.

Victor Svensson var det som styrte inn 1-0 bare 14 sekunder etter at pucken var droppet for første gang.

Om det første målet kom kjapt, var det andre av det svært spesielle slaget.

– Sesongens scoring

Magnus Hoff så ut til å komme i veien for pasningen da Niklas Fogström forsøkte å finne Joel Johansson, men sistnevnte vartet opp med et lite stykke puck-magi.

Mens pucken var i luften, trikset Storhamar-backen den videre opp i luften én gang, før han lirket pucken mellom beina på Oilers-keeperen på treff nummer to.

– Den har jeg ikke sett før, kommenterte Erik Follestad for TV 2, som også er kjent for sin rolle i VGTV-serien Spårtsklubben:

– Det er noe av det råeste jeg har sett, la kommentator Jonas Bariås til, og mente det var en av sesongens scoringer.

– Det er sesongens scoring, mente Follestad.

Men det var et spørsmål om det var høy kølle på backen idet han traff pucken for andre gang, og akkurat det var vanskelig å se på bildene. Nær fem minutter tok det før dommerne kom til sin konklusjon:

Målet ble stående.

To på 63 sekunder

Dette var dagen for hjemmelaget fra Hamar, og i løpet av den andre perioden avgjorde Storhamar langt på vei kampen i løpet av ett minutt og tre sekunder.

Først da Robin Dahlstrøm la på til 3-0 i overtall etter spilte 13.54. Deretter da Steffen Thoresen gjorde 4-0 på tiden 14.57.

Der det ville seg for hjemmelaget, gikk det på tverke for bortelaget fra Stavanger.

Det kan kanskje best eksemplifiseres på det som skjedde like etter 4–0-scoringen.

Da fikk Luc Snuggerud en mulighet til å avslutte på åpent mål fra distanse, men backen endte uten mål og med en knekt kølle etter skuddforsøket – til sin store fortvilelse.

les også

Grüner Hockey til Get-ligaen - Slik skal de «angripe» kanonlagene

Pluss content

3-2 i kamper

Hjemmelaget hadde full kontroll på kampen, scoret én gang til ved Svensson, og da gjorde det ingen verdens ting at Oilers fikk et trøstemål ved Greg Mauldin.

5-1-seieren betyr at det er fordel Storhamar i NM-semifinalen.

I best av syv-serien leder Hamar-klubben 3-2 i kamper, og laget trenger bare én seier til for å sikre semifinaleplassen.

Om laget ønsker å sikre finaleplass allerede neste kamp, må de snu en trend. Så langt har hjemmelaget gått seirende ut av oppgjøret i alle fem møtene dem imellom. Neste kamp spilles i Stavanger på mandag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder