Hyllet etter Champions League-exiten

Storhamar-assistent Pål Johnsen: – Så stolt over det guttene har prestert

(Storhamar - TPS Turku 1-2, 4-6 sammenlagt) Storhamar-fansen takket sine hockeyhelter med stående applaus etter at Champions League-eventyret tok slutt mot finske TPS Turku.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Hamar-laget ledet sensasjonelt 3-0 borte etter første periode i den første åttedelsfinalen, men røk til slutt 4-3 og måtte vinne returkampen tirsdag kveld.

Tadas Kumeliauskas ga TPS ledelsen i overtall før Jacob Berglund utliknet til 1-1 etter en strålende enkeltmannsprestasjon midtveis i andre periode.

VG LIVE: Vi fulgte Champions League-kampen direkte her!

Målvakt Oskar Östlund ble tatt av isen det siste minuttet og trener Aleksander Smirnov ga sine siste instrukser i en time out, men sekunder etter at Storhamar vant droppen snappet Henrik Tallinder pucken og sendte den i tomt bur for TPS.

Stående applaus

De gule og blå, som ikke fikk skadde Christian Larrivée klar, røk dermed 4-6 sammenlagt mot trener Smirnovs tidligere klubb fra Finland.

Storhamar-fansen svarte likevel med stående applaus etter kampslutt.

– Jeg er så stolt over det guttene har prestert. Vi møtte et kjempegodt lag, men ga dem kamp helt inn. Det er bare å ta av seg hatten for den jobben guttene la ned i kveld, sier Storhamar-legende og assistenttrener Pål Johnsen til Hamar Arbeiderblad.

Slo ut Red Bull Salzburg

Mens Storhamar har slitt i Get-ligaen denne sesongen, har laget imponert voldsomt i debutsesongen i Champions Hockey League. I gruppespillet slo de Sparta Praha og Genéve Servette (hjemme og borte) før det ble 6-3 over to kamper mot Red Bull Salzburg i 16-delsfinalen.

– Vi klarte egentlig ikke å sette inn en skikkelig sluttspurt. Vi gjorde dårlige valg og mistet mange pucker. TPS var dessverre litt bedre enn oss, sier Johnsen.

PS! TPS møter Djurgården og Patrick Thoresens overmenn fra Lukko Rauma i kvartfinalen.

Så du denne? Storhamar var faktisk nær ved å takke nei til Europa-eventyret

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder