ETT SKRITT FORAN: Vålerengas Thomas Olsen legger Stavanger Oilers’ Markus Søberg bak seg under Fjordkraft-ligakampen i Jordal Amfi lørdag ettermiddag – med Vålerengas Jørgen Karterud (bak) som tilskuer. Foto: Fredrik Hagen

Vålerenga sendte Oilers til bunns

JORDAL AMFI (VG) (Vålerenga-Stavanger Oilers 4–2) Hjemmelagets Thomas Olsen og Axel Sundberg senket Stavanger Oilers med hver sin scoring 10 minutter før slutt og sendte den regjerende seriemesteren til tabellbunnen.

 • Øystein Jarlsbo

Hjemmelaget kom til det tradisjonelle toppoppgjøret i gedigne Jordal Amfi som serieleder etter en nød og neppe-seier (3–2) over Sparta i siste kamp tirsdag. Regjerende seriemester Stavanger Oilers hadde et fersk hjemmetap (2–4) for Lillehammer torsdag i bagasjen, samt en uvanlig plassering i serietabellen – 8. plass etter en seier og to tap.

– Jeg tror ikke det skal leses for mye inn i at vi ligger på bunn etter fire kamper. Men vi har fått en kjedelig start ved å tape tre av fire. Er jeg bekymret? Nei. Deppa? Ja, svarer Stavanger-kaptein Dennis Sveum (33) konfrontert med tabellstatusen.

les også

Stavanger-hardhaus gjør comeback 12 dager etter stjernesmellen – har to stålplater i ansiktet

Stavanger Oilers er på niende og nest siste plass med samme antall poeng (3) som Narvik på 10. plass.

– Vi må finne tilbake til krigeratmosfæren. Vi hadde to kjempesjanser på 2–2, i stedet blir det 2–3. Vi må eliminere småfeil og kan ikke slippe til hundreprosentsjanser når det gjenstår 10 minutter, sammenfatter Oilers-Sveum.

– Jeg synes ikke Oilers så ut som de pleier. Det var også vi som gjorde dem dårlige. Vi hadde god kontroll, men tok for mange utvisninger. De må vi luke borte til kampen mot Lillehammer tirsdag, sier Thomas Olsen (25).

MATCHVINNENDE: Thomas Olsen blir gratulert av lagkameratene Filip Gunnarsson (f.v), Villiam Strøm og Kalle Ekelund etter sin 3–2-scoring. Stavanger-backen Patrick Ulriksen er mindre happy. Foto: Fredrik Hagen

– Det er deilig å være på topp, sier han om Vålerengas tabellposisjon.

Tidligere VM-keeper Steffen Søberg (27) reddet bokstavelig talt tre poeng for Norges mestvinnende ishockeylag for fem dager siden. Lørdag var han forkjølet og erstattet av 19 år gamle Tobias Breivold, som måtte plukke ut den første pucken fra nettet bak seg i åttende spilleminutt.

– Han er Norges største keepertalent. Det ser ut som om han har stått i mål for A-laget i 10 år, sier Vålerengas landslagsveteran Martin Røymark (33) om unggutten som var på et par kamper utlån til Narvik forrige sesong.

Stavangers målscorer Dan Kissel fikk ikke tid til en lang feiring. 12 sekunder senere utlignet Martin Røymark så å si egenhendig. Målene kom i kjølvannet av at Vålerengas Daniel Sørvik (30) så vidt klarte å ta seg av isen for egen maskin etter å ha blitt taklet mot vantet bak Tobias Breivold. Tidligere VM-back Sørvik har tidligere vært ute av spill på grunn av smeller mot hodet, og han kom ikke tilbake i kampen.

les også

Landslagsspillerens proffmareritt: – Selvmedisinerte med alkohol

– Vi vant de fire første kampene uten at vi spilte spesielt bra. Vi har hatt noen møter der vi har snakket om at vi må «steppe opp», at vi må jobbe hardere og fullføre situasjonene. Det så bedre ut i dag. Vi måtte spille med fire-fem backer, men vant full fortjent, mener Martin Røymark.

les også

VGs eliteserietips: Slik ender den usikre corona-sesongen

Pluss content

I spill fire mot fire slo han og Sondre Olden til da Stavanger Oilers slumset i et spillerbytte fra angrepssonen. Det førte til en Vålerenga-spillevending to – Røymark/Olden – mot en (Stavanger-back Kristian Østby). Stavangers landslagskeeper Henrik Holm var sjanseløs på Oldens avslutning etter en «myk» målgivende pasning fra Røymark.

les også

«Iskriger»-Oppøyen hylles etter helterollen på Nye Jordal Amfi: – Ekte Vålerenga-gutt

Øyeblikket etter – det vil si 68 sekunder – trådte Stavanger inn som gledesdreper: 2–2 ved backen Andreas Klavestad.

Drøyt halvveis burde Stavanger tatt ledelsen. De burde ha gjort det flere ganger i løpet av ett minutt. Da var Vålerenga på hæla, men ble reddet av at keeper-Breivold var dyktig og hadde en del flaks, og at Stavanger Oilers-spillerne var udyktige og hadde litt uflaks.

Bortelaget startet siste ordinære periode i spill fem mot fire etter at Vålerengas Filip Gunnarsson måtte sette seg i utvisningsboksen på tampen av midtperioden. Heller ikke den sjansen klarte Oilers å utnytte.

les også

Patrick Thoresen avgjorde seriepremieren

Calle Spaberg Olsen (18) burde gjort 3–2 fremspilt av Thomas Olsen. Thomas Olsen sendte virkelig Vålerenga i ledelsen med 10 minutter og 48 sekunder igjen å spille.

79 sekunder senere vippet Axel Sundberg (22) inn nådestøtet etter at Henrik Holm hadde gitt en retur på et skudd fra Colin Spaberg Olsen (24).

Stavanger-kaptein Dennis Sveum minner til slutt om at laget hans «glimtvis har sett bra ut», samt at Bryan Brassart er ute med to kamper karantene og målmaskinen Chad Costello har et par dager igjen av sin coronakarantene.

Mer om

 1. Eliteserien (hockey)
 2. Stavanger Oilers
 3. Vintersport
 4. Vålerenga hockey
 5. Martin Røymark

Flere artikler

 1. «Iskriger»-Oppøyen hylles etter helterollen på Nye Jordal Amfi: – Ekte Vålerenga-gutt

 2. Patrick Thoresen avgjorde seriepremieren

 3. Thoresen foran hockeystarten: – Vil bli rammet av corona-karantene

 4. Pluss content

  Profilene spår: Slik blir norsk hockey i 2030

 5. Pluss content

  Historier fra et langt liv i gamle Jordal Amfi

Fra andre aviser

 1. Oilers-smell mot rivalen - nå er de under nedrykksstreken

  Aftenposten
 2. Vålerenga tok tilbake tabelltoppen

  Aftenposten
 3. Vålerenga fikk drømmestart i sin nye storstue

  Aftenposten
 4. Vålerenga tok tilbake tabelltoppen

  Fædrelandsvennen
 5. Vålerenga fikk drømmestart i sin nye storstue

  Bergens Tidende
 6. Vålerenga åpnet sesongen med seier i Oslo-derbyet

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no