NY KLUBB: Andreas Martinsen er klar for Chicago Blackhawks' farmerlag Rockford Icehogs. Her fra 2016 da han spilte for Colorado. Foto: Mattis Sandblad VG

Martinsen klar for ny klubb – fortsetter i AHL

NHL-klubben Chicago Blackhawks henter Andreas Martinsen (27) til sitt farmerlag Rockford Icehogs i AHL.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Tirsdag ble Marthinsen sendt ned fra NHL-laget Montreal Canadiens til farmerlaget Laval Rocket i AHL. Onsdag kveld bekrefter Chicago Blackhawks at de har hentet 27-åringen fra Montreal, men at han går rett til farmerlaget som holder til i Rockford - halvannen times kjøretur utenfor Chicago.

Kyle Baun går for øvrig motsatt vei.

– Det kom litt som et sjokk. Jeg så ikke den komme i det hele tatt. Jeg har akkurat vært på første trening i Laval. Nå har jeg brukt noen dager på å fordøye at jeg skal til AHL, og må prøve å komme meg opp, så skal man plutselig et annet sted. Det blir spennende å se hva planen deres, sier Martinsen til Nettavisen.

Les også: Zuccarello fikk historisk rolle i New York

Martinsen forteller at han ikke vet hva Chicagos planer for ham er, men 27-åringen er glad for sjansen.

– Jeg har ingen anelse. Agenten min skulle forsøke å finne ut litt. Han mente at det kunne være en bra mulighet for meg. Vi får se hva de sier, håper Martinsen.

VG+: Alt du må vite før NHL-starten

NHL-starten går natt til torsdag norsk tid. Martinsens nye arbeidsgiver møter Pittsburgh, Stanley Cup-vinner sist sesong. Nordmannen må imidlertid skaffe seg arbeidstillatelse før han er spilleklar, noe som er en formalitet.

27-åringen må uansett ta den tunge veien via AHL. Rockford Icehogs spiller kamp søndag.

Så du? Zucca inviterer til hockeyfest på Ullevaal

Den norske profilen coret tre mål på 64 kamper i NHL sist sesong. Før han gikk til Montreal Canadiens spilte han for Colorado Avalanche.

Chicago Blackhawks spiller i United Center og trenes av Joel Quenneville. Klubben vant Stanley Cup i 2015, 2013, 2010, 1961, 1938 og 1934.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder