Ishockeytalentet Mathias (10) har blitt en YouTube-hit

ISHOCKEY

(VG Nett) På under en måned har over 150.000 mennesker sett videoen der norske Mathias Emilio Pettersen (10) leker seg på isen.

  • Benjamin Bye Åsali
Publisert: Oppdatert: 26.11.10 13:44

I den nesten seks minutter lange videoen får man se Pettersen imponere med skøyteferdigheter, finter og harde skudd. Etter å ha fått omtale på diverse hockeynettsteder har det tatt helt av for den norske 10-åringen.

Siden videoen ble lagt ut 1. november har over 150.000 sett de spektakulære videobildene av den lille guttens lek på isen. Og det attpåtil mot spillere som er både ett og to år eldre enn seg.

VGTV: Se videoen av Mathias (10) her

Skremt far

Pappa Flemming Pettersen har lagt ut videoene og er nesten skremt over responsen fra hele verden.

- Det begynte med at noen av de eldre guttene han spiller med hadde lagt ut videoer av seg. Så ville Mathias gjøre det samme. De siste årene har jeg lagt ut en og annen video. Men etter noen artikler på nettet har det tatt helt av, sier pappa Pettersen, som selv er gammel landslagsspiller i ishockey.

- Mathias selv skjønner ikke omfanget av det. Men han trener med en del eldre gutter og de kommenterer at videoen er mye sett på YouTube. For ham er det vanskelig å skjønne hvor mye 150.000 mennesker er, sier Pettersen.

Omtales som fremtidig stjerne

Blant kommentarene på YouTube har flere antydet at den lille gutten kan bli en verdensstjerne med årene. For Flemming Pettersen er det likegyldig. Han ønsker ikke at Mathias Emilio skal føle for mye press i ung alder og vil helst at sønnen skal kose seg med hockeysporten så lenge som mulig.

- Jeg tenker ikke på det som skrives på nettet. Det er uansett ingen med store hockeykunnskaper som skriver inn der, sier Pettersen.

- Hvor god tror du Mathias kan bli?

- Det er veldig vanskelig å si. han hevder seg godt mot de som er eldre, men det kan jevne seg ut. Og det er alltid vanskelig å spå. Plutselig når du er 17 år, så mangler du høyden, blir skadet eller for redd til å spille det tøffe spillet som kreves, sier Pettersen.

Trener 15-20 timer i uka

Han forteller at sønnen har spilt ishockey siden han lærte seg å gå. Skolen hans ligger rett ved treningshallen, hvor han oppholder seg mye av fritiden. Totalt trener 10-åringen 15-20 timer i uken ute på isen, fordelt på to lag i Manglerud/Star samt egentrening.

- Som for andre hockeyfedre var dette den første sporten jeg ville at han skulle prøve. Men han har også likt det fra dag én, sier pappa Flemming Pettersen.

Alt om sport: Sjekk VG Netts sportsforside