Norske Mattias (17) debuterte i svensk eliteserie

ISHOCKEY

(VG Nett) Mattias Nørstebø (17) fikk tirsdag sin debut for Brynäs IF i den svenske eliteserien.

Publisert:

- Det var utrolig stort. Det er det største jeg har vært med på noen gang, sier Nørstebø til VG Nett.

Mattias Nørstebø fikk sju minutter og 38 sekunder på isen i 4-1-seieren borte mot Linköpings HC.

- Jeg ble litt overrasket selv over at det gikk så bra. Jeg var veldig nervøs før kampen. Det glemte jeg så fort pucken var droppet, fortsetter han.

Og 17-åringen har all grunn til å være fornøyd.

- Han klarte seg fantastisk bra. Han slo ikke bort pucken unødvendig, og spilte enkelt. Han er veldig moden til å være født i 1995, forteller klubbens sportssjef Michael Sundlöv til VG Nett.

Brynäs sliter med skader i backrekkene, det ga nordmannen sjansen.

- Det har gått veldig fort på slutten. Han fikk vite for én uke siden at han kanskje ble tatt ut i troppen, så fikk han vite i dag at han skulle spille, forteller tidligere landslagsspiller og far Svein Enok Nørstebø til VG Nett.

- Jeg synes han klarte seg bra. Det var veldig bra coaching fra klubbens side. De satte han på isen med de rette spillerne og i de rette situasjonene, fortsetter Nøstebø som selv fikk 77 landskamper for Norge.

- Får flere sjanser

Selv om det var skadesituasjonen i klubben som sørget for at 17-åringen fikk sin eliteseriedebut tirsdag, lover sportssjef Michael Sundlöv nordmannen flere sjanser.

- Jeg kan ikke love at han får flere kamper med en gang, men at han får flere sjanser kan jeg garantere.

- Jeg fokuserer på å gjøre det best mulig for U20-laget, så får vi se hva som skjer. Målet er å spille seg inn på laget en dag, kommenterer 17-åringen.

Sundlöv ser på Nørstebø som et stort talent, og håper klubben får mye glede av ham i årene som kommer.

- Vi kommer helt sikkert til å få se mye av Mattias i årene fremover. Fortsetter denne utviklingen kommer han til å ta en plass på Brynäs' A-lag og etablere seg i eliteserien. Det er ikke mange som er født i 1995 som får spille i eliteserien, og gjør det så bra. Han er høyt oppe på listen over de største talentene i hans kull - også i Sverige.

- Hvor langt kan dette nå?

- Alle drømmer om å spille i NHL. Det gjør sikkert Mattias også. Men det er vanskelig å si. Jeg føler meg i alle fall ganske sikker på at både Brynäs og norsk ishockey vil få mye glede av ham.

- NHL er det man jobber for hver dag. Det er den største drømmen, sier 17-åringen, som ikke legger skjul på at han før årets sesong ikke hadde turt å drømme om eliteseriedebuten.

- Veldig stort

Sportssjef i Norges Ishockeyforbund, Petter Salsten, er også imponert over 17-åringen.

- Han har gjort sine saker bra i Sverige, og er et stort talent. Det er utrolig morsomt at han fikk sin debut, sier han til VG Nett.

Han forteller at Nørstebø er en back med gode ferdigheter, men at han fortsatt er litt for ung til å banke på landslagsdøren til Roy Johansen.

- Men han er en spennende spiller. Vi må være tålmodig med ham, så er jeg sikker på at han kommer til å utmerke seg fremover. Han er en spillende back, som har gode ferdigheter og er god på skøytene.

- Det er ikke mange som får sjansen i eliteserien som 17-åring, så dette er veldig stort. Det tyder på at han har gjort noe riktig, avslutter han.

Her kan du lese mer om