Mystisk hodeskade plager Shampo

Espen Shampo Knutsen (32) ble i går røntgenundersøkt etter å ha slitt med en mystisk hodeskade de siste seks ukene.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Norges skadeforfulgte hockeystjerne, som har sagt ja til å spille OL-kvalik i Stavanger om ni dager, måtte stå over Djurgårdens kamp mot Södertälje i den svenske Elitserien søndag på grunn av hodeplagene. I går sto han over klubblagets trening for å la seg røntgenundersøke, og klubbens lege Bengt Gustafsson anbefaler at han står over kveldens viktige bortekamp mot Malmö.

- De siste seks ukene har jeg hatt mye vondt i hodet og nakken.

Natt til søndag fikk jeg veldig vondt i hodet. Det var derfor jeg ikke spilte, forteller Shampo.

Skummelt

- Det er skummelt med hodet. Jeg synes jo det. Det er ikke akkurat en arm. Og det blir slik at man er redd for nye smeller, sier han.

Shampo var for en del år siden utsatt for opptil fem-seks hjernerystelser som følge av harde og stygge taklinger på hockeybanen. Han sier at smertene i nakken og hodet er noe som kommer og går, men at «de den siste tiden har vært der hele tiden».

- Det føles som om jeg akkurat har hatt en hjernerystelse. Det er et veldig trykk fra nakken og oppover. Det stråler i hodet når jeg kikker opp, forklarer han.

Klubblegen Bengt Gustafsson sier at røntgenundersøkelsen i går ikke viste noen bruddskader, og at Shampo høyst sannsynlig kan spille de tre OL-kvalifiseringskampene i Stavanger neste uke.

Nakkemuskler

- Espen fikk en hjernerystelse i november i fjor (i NHL) og en lett en etter at han kom til oss i januar. Men det er ikke de symptomene han har nå. Dette kommer fra nakkemusklene. Nå trenger han litt ro til å trene dem opp, forklarer Bengt Gustafsson.

Han mener ishockeyspillere i motsetning til brytere og boksere ikke er så flinke til å trene opp muskulaturen i nakken slik at de kan stå imot alle slagene på isen.

PS! Shampos Djurgården sliter i den svenske Elitserien. Stockholmsklubben ligger på 10. plass av seriens 12 lag, og avisen Expressen spekulerer på om den profilerte treneren Niklas Wikegård snart vil få sparken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder