NY SESONG: Henrik Lundqvist og Mats Zuccarello, kanskje New York Rangers’ største stjerner, er i gang med oppkjøring til ny sesong. Her etter en seier mot New Jersey Devils sist sesong. Foto: Bill Kostroun / TT NYHETSBYRÅN

Zuccarello krever mer av seg selv: – Jeg må score mer mål

Mats Zuccarello (31) går inn i sin niende sesong for New York Rangers med lavere forventninger til laget, men høyere krav til seg selv.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Spillerne som ikke har vært en del av ledergruppen tidligere må steppe inn i den rollen, og lederne som fortsatt er her må gjøre det bedre. Jeg må gjøre det bedre, og Henrik Lundqvist må gjøre det bedre, sier Zuccarello til New York Post.

les også

Zucca herjet i egen hockeyfest på Ullevaal: – For en stjerne han er blitt

Rangers’ nummer 36 har spilt 463 kamper i grunnserien i NHL. Det har gitt 102 mål og 213 assist.

– Jeg må score mer mål. Det er noe jeg kan forbedre, mener Zuccarello.

Han sier også at han ikke var bra nok med pucken sist sesong. I sommer har Rangers-profilen styrket underkroppen for å stå bedre imot med pucken.

Lagkameratene ler av Zuccarello:

Assist

31-åringen er i gang med oppkjøringen til ny NHL-sesong. Lørdag spilte han sesongens første treningskamp og sto for en imponerende assist i 2–5-tapet mot byrival Islanders.

les også

Stjernekeeper Henrik Lundqvists ønske til Rangers-ledelsen: Behold Zuccarello

Rangers har spilt flere treningskamper tidligere i høst, men lagets nye trener David Quinn har ikke ønsket å bruke Zuccarello og de andre veteranene før nå.

Rangers gjorde store endringer i vinter. Rutinerte spillere ble byttet med yngre talenter. Kaptein Ryan McDonagh gikk til Tampa Bay Lightning blant annet.

Zuccarello kan også spille fotball:

Sluttspill er målet

Det gjør at det spekuleres i om Zuccarello skal rykke opp til å bli kaptein, fra å være «assistentkaptein» som han var den siste sesongen under sparkede Alain Vigneault.

De mange endringene gjør også at mange har lave forventninger til det blå New York-laget neste sesong.

les også

Zuccarello vil ha store endringer i norsk ishockey: – Skremmende utvikling

les også

Zucca forberedt på mulig Rangers-exit – snart kan New York-eventyret være over

– Det har endret seg litt. Tidligere hadde vi mål om å vinne Stanley Cup hvert år. Nå handler det om å komme til sluttspill. Vi vet at ikke mange tror på oss, men jeg tror vi kan overraske om vi gjør det vi får beskjed om, sier Zuccarello og legger til at flere må heve seg om New York skal komme til sluttspillet.

Zuccarello, som det ble solgt syvende flest trøyer av i NHL sist sesong, kan plutselig bli tradet til en annen klubb også. Den populære nordmannen forteller at han prøver å ikke tenke på det og helst vil være i Rangers.

Slik kan norsk ishockey bli bedre:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder