BEHOLDER PLASSEN: Oddsen var imot Norge, men alt gikk Mads Hansen og Norges vei likevel. Foto: EPA Foto:

Frykter at spillere gir seg etter landslagsrot

Oppvaksmøte med ledelsen - Føler seg dårlig behandlet

MOSKVA (VG Nett) Med plassen i neste års A-VM sikret krever assisterende kaptein Mads Hansen (28)store forandringer på hockeylandslaget. Han mener forutsetningene for at Norge skal lykkes aldri har vært dårligere.

Kristian Holli
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

- Vi brenner for norsk hockey. Klubblaget er jobben, dette er hobbyen. Men nå er skuta på grunna, og det er ingen tegn til at den skal flyte igjen, bortsett fra våre prestasjoner.

Les også:Jakobsen tok «Jimmer'n»s rekord

- Den jobben som ikke inngår i vår bit blir ikke skikkelig gjort. Vi vil ikke klage, men vi har prøvd å gi tilbakemeldinger. Når det ikke hjelper er det frustrerende, sier Hansen til VG Nett.
Norge holdt seg i den gjeveste gruppen med et nødskrik, etter å ha slått Latvia 7-4 i går. Stemningen i gruppen var høy etter seieren, og spillerne tok seg en god fest i den russiske hovedstaden i natt. Men alt er likevel ikke rosenrødt innad i landslaget.

- Oppladningen kunne ikke vært dårligere

VG skrev mandag om at flere spillere er oppgitt over forberedelsene til VM. Sverige-proffen Mads Hansen har vært med landslaget siden 1998, og mener forutsetningene for at laget skal prestere aldri har vært dårligere.

Les også:Berget plassen etter praktkamp

- Hele pakka er frustrerende for oss spillere. Oppladningen til VM kunne nesten ikke vært dårligere. På de tre turene vi var på i forkant av VM kom ikke bagasjen frem til riktig tid noen av gangene.

- Motstanderne har vært dårlige. Vi hadde riktignok to kamper mot Hviterussland, men de kom på et klønete tidspunkt siden vi ikke hadde vært på is på fire dager. Frankrike er B-nasjon, og Ungarn er bare en middels B-nasjon, sukker Hansen.

Visste ikke hvilken by man skulle spille i

- Vi har hørt i mange år at de ikke klarte å få bedre motstand da vi lå i B-puljen Så rykker vi opp, holder plassen og gjør jobben vår. Likevel blir det ingen bedring. Det blir dårligere og dårligere for hvert år, selv om vi klarer å holde plassen, mener Brynäs-spilleren.

Da landslaget var i Ungarn før VM kom som nevnt ikke bagasjen frem. Hansen forteller at da de landet i Budapest var det ingen i det norske støtteapparatet som visste hvor man skulle bo. Etter mye om og men fikk laget tak over hodet.

Da hockeylandslaget skulle til Hviterussland for å spille de to siste oppkjøringskampene, landet man i Vilnius i Litauen og ble kjørt med buss til den hviterussiske hovedstaden Minsk.

Spesial:Hockey-VM på VG Nett

Vel fremme der var det ingen som visste hvilken by man skulle spille i. Utstyret var ikke på plass før en halvtime før kampen skulle starte. Kampen dagen etter skulle spilles i en by fire timer unna. Det var det ingen i det norske følget som visste.

- Vi føler oss dårlig behandlet. Vi føler vi er verdt mer forberedelse. De kan ikke sende 30 mann rundt i Europa uten å planlegge det bedre. Det er ikke noe problem å reise til Hviterussland å sove på harde senger og spise rar mat. Men når man ikke er forberedt når man reiser til slike land vet man hva som skjer. Vi har tross alt spilt en del kamper der borte, sier en engasjert Hansen.

- Stor frustrasjon

Under turen til Hviterussland hadde spillerne fått nok, og tok et oppvaskmøte med landslagsledelsen. Da kom plutselig utstyret like etter. Selv etter flere forespørsler fra spillerne har ingen i ishockeyforbundet klar å gi noe svar på hvem som er ansvarlig for den dårlige planleggingen.

- Ting løser seg rom regel, og det viser at det meste kunne vært ordnet på forhånd. Vi blir ikke behandlet som profesjonelle utøvere.

- Frykter du at noen av spillerne etter hvert får nok og gir seg på landslaget?

- Det tror jeg. Det er stor frustrasjon i gruppa. Det er et jevnlig tema blant de som har vært med en stund. Hvor lenge orker man det her? Hvor lenge kan man holde ut? Det går mest på at pilen peker nedover. Ser man fremgang kan man kjøpe det. Vi er verdens mest ydmyke spillergruppe, har aldri trent bedre, men har heller aldri hatt dårligere forberedelser. Jeg vet mange mener det samme som meg.

- Tror du Norge vil holde statusen som A-nasjon dersom ikke opplegget blir mer profesjonelt?

- Nei, jeg tror ikke Norge klarer å holde seg dersom det ikke blir store endringer, sier Mads Hansen.

- Ikke riktig

Etter VGs sak i går ble generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Jon Haukland, konfrontert med spillernes misnøye. Han hadde følgende kommentarer:

- Det er naturlig at vi tar en evaluering av opplegget i hele oppkjøringen og alt som har vært rundt. Da vil det være forskjellige synspunkter. Turen til Hviterussland ble ikke slik vi håpet, og det er riktig at alt ikke stemte der borte. Med det er ikke riktig at det ikke er planlagt fra dag til dag. Jeg synes egentlig Roy (Johansen, landslagstrener) og Tore (Jobs, manager) bør kommentere dette, sier Haukland.

Tore Jobs ønsket ikke uttale seg om kritikken, men henviser til evalueringen som kommer i etterkant av VM.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder