UTE: Patrick Thoresen, her i kamp mot Danmark i VM i fjor, blir ikke med til Hviterussland. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
UTE: Patrick Thoresen, her i kamp mot Danmark i VM i fjor, blir ikke med til Hviterussland. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Thoresen dropper VM: - Ikke 25 år lenger

KHL-spilleren lover Norge-comeback i fremtiden

ISHOCKEY

En småskadet Patrick Thoresen (30) velger å stå over VM i Hviterussland med ishockeylandslaget.

  • Øyvind Askeland
Publisert: Oppdatert: 15.04.14 18:17

Det bekrefter SKA St. Petersburg-spilleren selv til VG.

- Jeg har vært ganske klar i min sak fra dag én. Jeg har hatt litt vondt her og der. Det har ikke stoppet meg fra å spille, men når VM først er over om fire-fem uker, er vi plutselig i slutten av mai. Jeg vil ikke gå inn i sommeren med småskader, sier Thoresen.

- Det har jeg gjort de siste to årene og har følt meg uforberedt på sesongen. Jeg er ikke 25 år lenger og trenger et år for å høre på kroppen, fortsetter han.

Det var NRK som først meldte at landslagssjef Roy Johansen hadde fått beskjeden av Thoresen tirsdag.

- Jeg snakket med Roy tidligere i dag og fortalte ham hva jeg følte. De skulle vel gjerne hatt meg med, men nå får andre ta sjansen og få mer ansvar, sier den rutinerte landslagsspilleren.

Thoresen har lenge vært usikker på om han ville prioritere spill for Norge i mai. Overfor VG sa han tidlig i april at han vurderte å stå over.

- Jeg må lytte til kroppen. Jeg kjenner det i lysken og kneet er heller ikke helt bra. Jeg har vært mye skadet denne sesongen. Derfor er det kanskje ikke så bra å spille hockey til langt ut i mai, sa Thoresen.

Norge uten superstjernene

Han varslet da at han sammen med landslagstrener Johansen ville ta en avgjørelse innen kort tid.

At Thoresen velger å droppe mesterskapet gjør at Norge trolig blir uten to av sine største stjerner.

Thoresen er uansett ute og også Mats Zuccarello kan glippe for Johansen. New York Rangers-spilleren skal inn i sluttspill mot Philadelphia Flyers. Dersom Rangers fortsatt er med i sluttspillet når VM starter 9. mai, må Norge klare seg uten Zuccarello.

SKA(l), skal ikke

Til VM i Hviterussland ville Thoresen vært en av bærebjelkene. Som mangeårig KHL-stjerne, nå i SKA St. Petersburg, er han en av de største internasjonal erfaring i den norske troppen, som er i gruppe med Sverige, Tsjekkia, Canada, Slovakia, Danmark, Frankrike og Italia.

- Dette er ikke kroken på døren for alltid. Jeg elsker å være med på landslaget, for det er et vanvittig bra kameratskap vi har der. I år blir det som dette, men jeg kommer garantert til å være med på turneringer i fremtiden, sier Thoresen.

Her kan du lese mer om