SJEFEN: Todd Bjorkstrand tar over Stavanger Oilers. Foto: Stavangers Oilers

Todd Bjorkstrand tar over Stavanger Oilers: – Det er en ære

Fredag ble amerikanske Todd Bjorkstrand (55) presentert som Stavanger Oilers nye trener.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Stavanger Oilers annonserte torsdag at de ville presentere sin nye trener på en pressekonferanse fredag, og da ble det klart at det er amerikaneren Todd Bjorkstrand som tar over etter Pål Gulbrandsen, som forsvant ut av Oilers-dørene for en drøy måned siden.

Det er dermed Bjorkstrand som får oppgaven med å revansjere denne sesongen, som endte med en skuffende 6. plass i serien og kvartfinaletap i sluttspillet.

les også

Gulbrandsen ferdig som Oilers-trener

– En ære

55-åringen fra Minnesota har tidligere ledet danske Herning Blue Fox, hvor han vant seks titler, og han har også ledet Graz 99ers fra Østerrike.

– Det er en ære for meg å overta denne klubben. Jeg elsker hockey og har en stor lidenskap for idretten. Jeg ser virkelig frem til å starte i jobben, sa 55-åringen på pressekonferansen.

les også

Stavanger Oilers tjener 300.000 kroner på OL-uttaket

– Det føles godt. Jeg gleder meg veldig, og kan ikke vente med å starte med å jobbe her. Jeg skal ta én dag om gangen, og jobbe knallhardt og skape en god atmosfære med stor energi, mente han.

Bjorkstrand har også erfaring som spiller, og sønnene, Oliver og Patrick Bjorkstrand, har gått i farens skøyter. Begge to spiller for det danske hockeylandslaget, og Oliver spiller for NHL-klubben Columbus Blue Jackets. Patrick spiller på sin side for Nürnberg Ice Tigers i Tyskland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder