Sparta vant etter straffer i Stavanger

(Stavanger-Sparta 3–4 etter straffer) Stavanger Oilers måtte nøye seg med ett poeng hjemme mot Sparta i eliteserien ishockey, men er likevel ny serieleder.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Stavanger og Storhamar var à poeng på tabelltoppen foran dagens kamp, hvilket ga siddisene sjansen til å skaffe seg en luke med seier mot gjestene fra Østfold. Det skulle ikke vise seg å bli så enkelt.

les også

Stavanger knuste Frisk etter pangåpning

Hjemmelaget scoret riktignok kampens første mål da Lars Christian Rødne overlistet Sparta-målvakt Samuel Ward etter snaut sju minutters spill av åpningsperioden.

ETT POENG: Stavanger Oilers tok «bare» ett poeng hjemme mot Sparta. Dette bildet er fra kampen mot Vålerenga tidligere i uka. Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Scott Allen slo imidlertid tilbake for gjestene mot slutten av perioden, og drøyt midtveis i annen periode var kampen snudd. Tommy Kristiansen sto bak Spartas 2-1-scoring.

Så var det hjemmelagets tur til å hente fram en snuoperasjon. Scoringer av amerikanske Mario Lucia og canadiske Jacob Lagacé før og etter den siste pausen sendte på ny Oilers foran.

les også

Shampos Vålerenga-drøm: Vil lage NHL-stemning

Pluss content

Da øynet hjemmepublikummet en jubelkveld, men i stedet hadde kampen ytterligere en vending i seg. Med under to minutter igjen å spille satte Dylan Zink inn 3-3 for Sarpsborg og sendte oppgjøret til forlengning.

Der ble det ikke scoret mål, og dermed måtte det straffeslag til for å fordele poengene. Henrik Eriksson og Peter Quenneville scoret for gjestene og sørget for at to poeng ble med hjem til Østfold.

les også

Manglerud vant «bunnkrigen» i Get-ligaen: - Håper sesongen snur nå

Sparta er nummer fire på tabellen. Kun fem poeng skiller opp til Oilers i toppen.

Storhamar møter Manglerud Star mandag og kan ta tilbake serieledelsen da.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder