GOD START: Ryan McDonagh feirer 2-0-målet med Keith Yandle og Mats Zuccarello (t.h.). Rangers slo ut Pittsburg Penguins på vei til Stanley Cup-finalen forrige sesong, og fikk en pefekt åpning på sluttspillduellen med seier i Madison Square Garden natt til fredag, norsk tid. Foto:Frank Franklin Ii,Ap

Zuccarello etter nattens seier: – Vi må heve oss

Nordmannen med assist da Rangers vant

NEW YORK (VG) (New York Rangers-Pittsburgh Penguins 2-1) Mats Zuccarello (27) var på isen da begge scoringene til Rangers kom, og hadde assist på vinnermålet. Men han var ikke helt fornøyd likevel.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

PANGÅPNING: Derick Brassard jubler etter å ha scoret det første målet etter bare 28 sekunders spill. Foto:Bruce Bennett,Afp

– Vi fikk en god start resultatmessig med seier, og nå leder vi 1-0 i kamper, men vi må bygge videre på det her og vi må heve oss, sier Zuccarello når han møter VG i garderoben etter kampen.

New York Rangers fikk en resultatmessig perfekt åpning på NHL-sluttspillet mot Pittsburgh Penguins - samme lag som de slo ut av den andre sluttspillrunden forrige sesong.

– Vi hade syv tøffe kamper mot dem da, og fortsetter den trenden her. Det er de tidligste kampene som er tøffest, for nå er spillerne «freshe» og ekstra skjerpet, mener nordmannen.

Rangers var da også ekstra på hugget fra start. Publikum i Madison Square Garden trengte bare å vente 28 sekunder på sesongens første sluttspillscoring for hjemmelaget da Derick Brassard satte pucken forbi Pittsburg-keeper Marc Andre Fleury etter en retur på et skudd fra Rick Nash.

Hjemmelaget var klart best i den første perioden, og Zuccarello hadde et par gode muligheter til å øke ledelsen, men prøvde ved en anledning på en pasning da han fikk pucken i god posisjon og burde avsluttet selv.

– Det var nesten et par ganger, men jeg tenker ikke så mye på det nå. Det er ny kamp om to dager, sier Zuccarello.

GOD START: Ryan McDonagh feirer 2-0-målet med Keith Yandle og Mats Zuccarello (t.h.). Rangers slo ut Pittsburg Penguins på vei til Stanley Cup-finalen forrige sesong, og fikk en pefekt åpning på sluttspillduellen med seier i Madison Square Garden natt til fredag, norsk tid. Foto:Frank Franklin Ii,Ap

Selv om han ikke scoret, så noterte han seg for et nytt målpoeng. For Rangers økte ledelsen da litt under fem minutter gjensto av den første perioden. Penguins hadde en spiller utvist da Ryan McDonagh skjøt i mål fra distanse etter forarbeid av Zuccarello og Keith Yandle.

Møtte gammel lagkamerat

Penguins var mer med i den andre perioden, og Rangers' svenske keeper Henrik Lundqvist ble fortstyrret av Maxim Lapierre inne foran målet før Blake Comeau satte inn reduseringen.

Etter en målløs sisteperiode endte det med seier for Rangers som har ny hjemmekamp om to dager. Deretter venter det to bortekamper i Pittsburg. Det altså er best av syv kamper som gjelder.

Med seieren fikk også Zuccarello en ny triumf mot sin gamle lagkamerat fra tiden i KHL-klubben Metallurg Magnitogorsk, Jevgenij Malkin. Også NHLs best betalte, Sidney Crosby som tjener over 130 millioner kroner i året inkludert private spnonsoravtaler, er Penguins-spiller. Zuccarello og Crosby har tidligere hatt sine runder med «trash talk», men i natt gikk det rolig for seg.

HAR FORTSATT KONTAKT: Mats Zuccarello kjenner Jevgenij Malkin (t.v.) godt fra tiden som lagkamerater i KHL-klubben Mettalurg Magnitogorsk. Her er de to i en duell i Madison Square Garden i natt. Foto:Frank Franklin Ii,Ap

– Han er verdens beste spiller, så han hadde andre ting å fokusere på enn meg. Både han og Malkin er veldig gode spillere, og så lenge vi ikke leder mer er det alltid farlig når de er på isen, sier Zuccarello som ble spart i to av de tre siste kampene i grunnspillet.

– Jeg hadde noen småskader som jeg trengte litt tid til å pleie, men nå er jeg helt fin og klar til å fortsette i sluttspillet.

PS! Zuccarello sørget for 49 målpoeng i grunnspillet (15 scoringer og 34 assist) denne sesongen. Med assisten mot Pittsburg har han totalt 21 målpoeng i sluttspillet så langt i karrieren - seks av dem scoringer.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder