SCORINGSKLEM: Mats Zuccarello (i midten) holder et godt tak rundt visekaptein Dan Girardi etter en av sine to scoringer mot Columbus Blue Jackets 9. oktober. Derick Brassard med ryggen til.
SCORINGSKLEM: Mats Zuccarello (i midten) holder et godt tak rundt visekaptein Dan Girardi etter en av sine to scoringer mot Columbus Blue Jackets 9. oktober. Derick Brassard med ryggen til. Foto: Russell Labounty , Reuters

Landslagssjefen: – Forteller hvor mentalt sterk «Zucca» er

Hockeykommentator: – Skaden så ikke ut til å påvirke ham i det hele tatt

ISHOCKEY

VGs hockeyekspert: – Mer robust mentalt enn jeg hadde ventet

(Columbus Blue Jackets – New York Rangers 2-4) Mats Zuccarello (28) scoret to og fikk mye juling mot Colombus Blue Jackets natt til i dag. Den mentale styrken imponerer landslagstrener Roy Johansen.

Publisert: Oppdatert: 10.10.15 13:45

For det er bare snaut seks måneder siden Norges NHL-profil pådro seg hjerneblødning og brudd på hodeskallen. Natt til lørdag norsk tid viste Zuccarello storform for New York Rangers med to scoringer i 4-2-seieren over Columbus Blue Jackets.

– Det forteller bare hvor sterk han er mentalt. Og at han er smart, sier Roy Johansen til VG.

Norges landslagstrener tror ikke skaden vil hemme ham denne sesongen.

– Jo mer sentral du er for et lag, jo mer juling får du. Det er en del av hverdagen og det må man bare tåle. I denne kampen bekreftet han det viste med spillet sitt i fjor. Det må være deilig for ham å komme skikkelig i gang.

Treningskamper/seriekamper

«Zucca» ble kåret til lagets mest verdifulle spiller av lagkameratene etter sine to mål. TV 2s hockeykommentator Bjørn Kristian Erevik mener prestasjon var et stort steg opp fra det nordmannen leverte i sesongåpningen mot Chicago Blackhawks.

– Jeg synes han var dårlig i den første matchen. Dette er et tegn på at han er bra fysisk, men også mentalt etter en slik skade. For den så ikke ut til å påvirke ham i det hele tatt, selv om han fikk mange smeller i matchen.

– Han var veldig god. Det må være deilig for ham å få bekreftet at han virkelig er tilbake. En ting er å levere i treningskamper, en annen i seriekamper, sier Erevik.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

– Forbilde

På førstescoringen mot Columbus, som kom først 43 sekunder før lagene gikk til første pause, snappet «Zucca» pucken fra en annen Blue Jackets-spiller og sendte den i mål med et elegant backhandskudd.

– Jeg var heldig og fikk pucken, og så lukket jeg øynene og skjøt, og den gikk inn, sier Zuccarello til Rangers-bloggen Blueshirts United.

– Posisjonen han har opparbeidet seg er veldig imponerende, sier Roy Johansen.

– Ikke bare fordi han er god på isen, men for den han er utenfor. Det er viktig å oppføre seg i NHL. Det er noe av det jeg synes er mest moro med Zucca. Han er et stort forbilde for det hockeyen skal stå for, fortsetter landslagssjefen.

VGs hockeysekspert Øystein Jarlsbo sier følgende:

– Det kan se ut til at rekken med Zuccarello, Rick Nash og Derick Brassard – den antatt beste rekken – ikke har spilt bra, og at Zuccarello har sørget for at den likevel har holdt et anstendig nivå. At han er sterk mentalt, visste vi vel. Men at han skulle gå i bresjen i den rekken, vitner om at han er enda mer robust mentalt enn i alle fall jeg hadde ventet. Det kan ha å gjøre med at han nå føler seg tryggere på sin status og posisjon i laget, som følge av fireårskontrakten han fikk kort tid før hodeskaden forrige sesong.

– Så skal man heller ikke se bort fra at Zuccarello har trent ekstra godt på grunn av nettopp hodeskaden 24. april. Samtidig tror jeg trener Alain Vigneault har matchet ham riktig med hensyn til trening og treningskamper før sesongstart. Media som følger Rangers tett har jekket opp forventningene til Zucca, og det gjør hans prestasjoner nå enda mer imponerende. Han har taklet det presset også, sier Jarlsbo.

PS! Columbus Blue Jackets og New York Rangers møtes til ny kamp allerede lørdag. Den går i Madison Square Garden i New York, «Rangers» første hjemmekamp for sesongen.

Her kan du lese mer om