VERDIFULL: Mats Zuccarello, her med pucken i en kamp mot New York Islanders, er på vei til å bli bedre etter hodeskaden. Trener Alain Vigneault (på benken til venstre) ser frem til å få ham tilbake. Foto:Kathy Willens,AP

Mats Zuccarello med laget til Florida: Rangers-treneren: – Elsker å ha med «Zuccy»

Han trener ikke med laget, men Mats Zuccarello (27) er med til Tampa for å spre godt humør i New York Rangers.

Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I natt spiller New York Rangers sin første kamp på borteis i best av syv-serien mot Tampa Bay Lightning. Stillingen er 1-1 etter to kamper i Madison Square Garden.

Med på turen til Tampa i Florida er en skadet Mats Zuccarello. Han er på bedringens vei etter den kraftige hjernerystelsen han pådro seg mot Pittsburgh Penguins i slutten av april. Zuccarello har dermed fått lov til å fly ned fra New York sammen med resten av laget.

– Jeg jobber med spillerne som er tilgjengelige, slik jeg alltid har gjort i tiden jeg har vært i klubben. Jeg tenker ikke mye over de som ikke kan spille, sier trener Alain Vigneault til New York Daily News, før han fortsetter:

– Jeg bare elsker å ha «Zuccy» med fordi han smiler så mye. Utenom det tenker jeg ikke på ham. Han er ikke klar til å spille.

Les også:– Zuccarello har tilført Rangers humor

Gikk på skøyter igjen

Mandag var Zuccarello tilbake på is for første gang siden skaden. Denne uken er det likevel fortsatt uaktuelt at 27-åringen skal trene med laget, ifølge Vigneault.

Men i garderoben får han være, og der er nordmannen er kjent for å være en humørspreder. Lagkameratene har heller ikke lagt skjul på at han er savnet.

Golf-spilleren Zuccarello:«Herjet» på gresset(video fra YouTube)

Artikkelen fortsetter under Zuccarello med nisselue.

Da svenske Carl Hagelin scoret i kampen Zuccarello ble skadet, dediserte han målet til nordmannen. Hagelin og Derick Brassard er blant dem som står nærmest Zuccarello i Rangers.

– Jeg og Brassard snakket om det - og vi sa at det målet var for ham. Det var veldig synd at han ikke kunne være med på slutten der, sa Hagelin etter at Rangers sikret seg kvartfinale-plass.

Artikkelen fortsetter under Hagelin og Zuccarello i Halloween-kostyme.

Brassard stjal Stamkos-kølle

Nå er det Stanley Cup-semifinale som gjelder. Rangers har slått ut Penguins og Washington Capitals før møtet med Tampa Bay Lightning. I en eventuell finaleserie venter enten Anaheim Ducks eller Chicago Blackhawks.

Det store samtaleemnet før nattens tredje semifinalekamp er imidlertid en episode som skjedde under det forrige møtet.

Nevnte Brassard tok da kølla til Lightnings stjernespiller Steven Stamkos med inn i Rangers-garderoben etter den andre perioden. Stamkos oppdaget tyveriet og fikk en linjedommer til å hente den til ham.

– Det var bare tull. Men etter kampen sa han (Stamkos) til meg at om jeg ville ha kølla, hadde jeg fått den om jeg hadde spurt, sier Brassard.

PS: Tampa Bay Lightning - New York Rangers sendes på Viasat Hockey og Viaplay fra klokken 02.05 natt til torsdag.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder