UVISS FREMTID: Mats Zuccarello feirer scoring med lagkameratene i Dallas Stars under NHL-sluttspillet. Foto: Jeff Roberson / TT NYHETSBYRÅN

Spekulasjoner rundt Zucca-fremtiden: Dallas-sjef ønsker å beholde Zuccarello

Dallas-manager Jim Nill ønsker at Mats Zuccarello (32) blir i klubben fremover. Men færre valgmuligheter når NHL-klubbene skal velge nye talenter kan føre til at nordmannen ikke blir signert.

Det er NHLs eget nettsted som skriver dette.

– Han passet som hånd i hanske. Han har tatt stor del i vår suksess, og vi ønsker å beholde ham her, sier Dalls Stars-manager Jim Nill ifølge NHL.com.

Nill mener at Zuccarello passet godt inn i garderoben etter overgangen fra New York Rangers og tror nordmannen elsket å være i klubben denne våren.

– Nå må vi sette oss ned med hans representanter, sier Dallas Stars-trener Jim Nill.

Men det er fortsatt et puslespill som skal legges for at nordmannen fortsetter i sin nye klubb, etter overgangen fra New York Rangers. For hockeyligaens eget nyhetssted spekulerer i at det ikke er sikkert at klubben velger å signere nordmannen, fordi det gir begrensninger når klubbene kan velge talenter under den såkalte NHL-draften. Det er her fremtidens spillere velges ut gjennom bestemte kriterier for klubbene og det må også måles opp mot kostnaden ved å signere nordmannen.

Det var sist uke tung stemning da Zuccarello og Dallas ble slått ut av NHL-sluttspillet:

Zuccarello kom til Dallas Stars denne vinteren, etter å ha vært sentral for New York Rangers siden 2010. Men i sin første kamp for sin nye klubb brakk han armen.

– Jeg skal sette meg ned med Mats og høre hva han tenker. Vi har ikke hatt noen sjanse til det ennå . Det er har vært som en virvelvind for ham. Men vi skal sette oss ned og høre hva han tenkte om Dallas, sier Nill.

les også

Hockeygutta får svensk slakt: – Alle vil være «Zucca»

Sist uke sa Zuccarello dette til VG på spørsmål om han ønsket å bli i Dallas.

– Det vet jeg ikke. Nå har jeg ikke tenkt på det. Det er ti minutter siden vi tapte og sesongen er over. Det er ikke bare opp til meg heller, svarer Zuccarello.

Sist uke ble Dallas Stars slått ut av NHL-sluttspillet av St. Louis Blues etter et overtidsdrama i den syvende og avgjørende matchen, der Zuccarello satte inn målet til Dallas. Da bekreftet nordmannen etterpå motvillig overfor VG at armbruddet har hemmet ham.

– Armen har vært bedøvet og fryst ned. Men det er ikke noen unnskyldning, det. Jeg har ikke hatt den styrken til å vinne dueller og spille opp mot mitt beste, men sånn er det når man brekker armen. Det tar lang tid før det gror.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder