LAGKAMERATER: Derek Stepan savner sin å ha Mats Zuccarello på isen i sluttspillet. Her er de avbildet i forbindelse med fjorårets sluttspill i Stanley Cup. Foto:Bruce Bennett,Afp

Stepan: – Stort tap å spille uten «Zucca»

NEW YORK (VG) At Mats Zuccarello (27) ikke er på isen, er et savn for lagkameratene. Nordmannen er fremdeles ute etter hodeskaden han pådro seg.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det ble en nedtur og 0-2-tap for New York-laget i nattens femtekamp på hjemmebane mot Tampa Bay Lightning.

Dermed må Rangers vinne neste kamp, som spilles på bortebane natt til onsdag, dersom de skal ha sjans til å sikre seg finalebillett i Stanley Cup.

Samtidig har det gått nøyaktig én måned siden Mats Zuccarello pådro seg en hodeskade i kvartfinalespillet mot Pittsburgh Penguins.

VGTV:Her får «Zucca» pucken i hodet

I forrige uke begynte nordmannen å trene på is igjen, men var heller ikke i natt med i lagoppstillingen.

– Blir stadig bedre

I Rangers-garderoben, som naturlig nok var preget av laber stemning, snakket VG med Derek Stepan (24). Han forteller at han og resten av laget savner sin norske lagkamerat.

– Det er et stort tap å spille uten ham, men dette er en lagsport og man må ha folk som kan steppe inn og fylle hullene.

VGTV:Se høydepunktene fra nattens kamp

Før nattens kamp fortalte Rangers-trener Alan Vigneault at Zuccarello stadig blir bedre. Likevel er det fremdeles uklart når han kan returnere.

– Vi er glade for at han blir bedre, men akkurat nå må vi som gruppe dessverre gå videre uten ham, sier Stepan.

NHL-ekspert Kevin Mizera har sagt at han mener at Rangers er et annet lag uten nordmannen.

Les også:– Zuccarello har tilført Rangers humor

Humørspreder

Selv om han ikke spiller, har Zuccarello vært med laget på bortekampene i Florida i semifinalen. Før helgen fortalte Vigneault hvordan han setter pris på nordmannens humør.

– Jeg bare elsker å ha «Zuccy» med fordi han smiler så mye. Utenom det tenker jeg ikke på ham. Han er ikke klar til å spille, sa treneren til New York Daily News.

Dersom Rangers vinner neste kamp, vil det hele avgjøres i syvende kamp natt til lørdag i Madison Square Garden i New York. Taper de natt til onsdag er Lightning i finalen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder