HERJET: Kristian Forsberg (t.v.) og Greg Mauldin jubler for scoring mot Stjernen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Oilers åpnet sesongen med brakseier

(Stavanger Oilers - Stjernen 8–3) Etter to dårlige sesonger startet Stavanger Oilers årets Get-ligasesong forrykende hjemme mot Stjernen.

For første gang siden 2009 har Stavanger Oilers gått to sesonger uten verken NM-trofé eller ligagull. Det vil definitivt rogalendingene gjøre noe med i år, og det startet bra torsdag kveld.

I DNB Arena kom hjemmelaget foran tidlig da Daniel Kissel scoret i overtall et kvarter ut i kampen. Robin Mathisen og Kristian Forsberg senket skuldrene til hjemmefansen ytterligere med to scoringer på under 20 sekunder, og da gjorde det lite at Stjernens Maksims Ponomarenko reduserte redd før første pause.

Målshowet fortsatte også i andre periode, og etter at Sander Rønnild tente et lite håp for gjestene begynte målene å hagle inn bak Stjernen-målvakt Matthews Hackett. Et av Magnus Hoff, et av Kristian Forsberg, og to av Markus Søberg sørget for at det sto 7–2 etter 40 minutter – det siste målet i undertall.

– Det går kanskje an å få en dårligere start overtallsspill, men jeg vet ikke helt hvordan, sa TV 2-kommentator Tore Kommedal Asheim om Stjernens prestasjon på det baklengsmålet.

Debutanten scoret

I tredje periode økte Andreas Klavestad, som kom fra Sarpsborg foran denne sesongen, ledelsen for Oilers med et herlig skudd fra spiss vinkel.

– Han introduserer seg til Stavanger-publikumet med en suser!, utbrøt Asheim.

Kyle Farrell sørget for at at det «bare» endte 8–3 til siddisene på straffeslag rett før slutt.

– Det er ikke mye bedre, menn litt. Det her har vært en alt annen enn jevn kamp, sa TV 2-kommentatoren.

Oilers troner dermed høyst sannsynlig øverst på Get-ligatabellen etter en runde.

BLODIG: Stjernens målscorer Sander Rønnild fikk seg en trøkk mot Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Ingen drømmestart for Narvik

Torsdag kveld debuterte også Narvik i Get-ligaen hjemme mot Storhamar. Nordland-laget har tidligere vært med i det svenske ligasystemet, men har siden 2012 kriget på nest øverste nivå i Norge. I fjor rykket de endelig opp til det gjeveste hockeyselskapet, men det ble ingen varm velkomst for nordlendingene.

Fjorårets NM-sølvvinner Storhamar scoret allerede etter 13 minutter, før Artti Niskakangas fikk æren av å sette inn tidenes første Narvik-mål i den øverste divisjonen. Det var dog det eneste hjemmefansen fikk å juble for, for utover i kampen handlet alt om Storhamar.

Anthony Cameranesi ble sentral med sine to mål og to målgivende pasninger for gjestene, og Hamar-laget vant til slutt 6–3.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder