Statistikken som viser at Zuccarello scorer kun viktige mål

Agent Erik Ryman: – Ikke mange i NHL som har vært bedre i høst

ISHOCKEY

Samtlige av Mats Zuccarellos (28) 16 NHL-scoringer denne sesongen har kommet i meget avgjørende faser av kampene.

Publisert: Oppdatert: 31.12.15 14:00

Natt til nyttårsaften markerte New York Rangers-spilleren seg med nok en nettkjenning på et tidspunkt der matchen sto og vippet.

Zuccarello var mannen bak 2-1-målet i andre periode mot Tampa Bay Lightning i et oppgjør der Rangers til slutt vant 5-2. Alle nordmannens 16 scoringer denne sesongen har kommet på et tidspunkt i kampene der det ene laget har ledet med maks ett mål eller det har stått uavgjort.

– Han har bare levert viktige mål og poeng. Statistikk betyr i alt i NHL. Jeg får tall på absolutt alt fra kampene hver eneste natt. Dette blir virkelig lagt merke til. Det kan jeg love dere, sier Zuccarellos svenske agent Erik Ryman til VG.

Fikk du med deg denne? «Zucca» viste frem kjæresten på ball

Poengkongen

Zuccarello er både toppscorer og poengkonge i Rangers med 16 scoringer, 15 assist og 31 poeng totalt. Derick Brassard følger på andreplass i den interne poengligaen med 28.

– Mats har hatt en utrolig høst, og ikke minst vært god også i perioder der laget har slitt. Formen han har vist nå er noe vi har ventet på. Dette har han hatt i seg hele tiden. Jeg gleder meg virkelig over hans fremganger og slik han spiller nå, sier Ryman.

– Hvor god er han nå?

– Det er ikke mange i NHL som har vært bedre enn ham i høst. Både med tanke på poengproduksjon og hvordan han spiller. Han har levert en del pasninger og assists man ikke trodde fantes. Han ser spillet på en helt annen måte enn mange andre. Han har altså gjort poeng jeg ikke trodde var mulig. Jeg er imponert over hvor smart han fremstår på isen, sier den tidligere Vålerenga-backen som tar seg av Zuccarellos interesser blant annet sammen med norske Kevin Skabo.

Skrev kontrakt i vår

Ryman mener Zuccarello nå har skapt seg «et bra navn i NHL». Svensken forteller at selv i hjemlandet snakker folk om «Zucca», og ikke bare keeperstjernen Henrik Lundqvist, når Rangers nevnes.

– Han er utrolig godt likt. Både blant fansen og i organisasjonen der borte. Reiser man til New York får man se at det er utrolig mange som går rundt i drakter med Zuccarello på ryggen, sier Ryman.

Oslo-gutten med en fortid i Frisk Asker, Modo og Metallurg Magnitogorsk undertegnet i vår en fireårskontrakt med New York Rangers verdt rundt 146 millioner. Ifølge Ryman er det ikke aktuelt å sette seg ned med klubbledelsen med det første for å snakke penger og fremtid til tross for høstens suksess.

– Dette er ikke tema nå, men fortsetter han slik ett-to år frem i tid, da det kanskje er på tide å se på en ny avtale, har har skapt seg en markedsverdi som er meget bra. Men det er viktig å minne om at dette er ferskvare, sier Ryman.

Her kan du lese mer om