Norge før skjebnekampen: – Vi slår Sør-Korea

(Norge-USA 3–9) Norge gikk på et nytt stort tap i ishockey-VM og har sluppet inn 24 mål i løpet av de fire siste kampene. Mandag venter skjebnekamp mot Sør-Korea for å unngå nedrykk.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det er ikke bra. Men det betyr ingenting nå. Det er én ting som gjelder, og det er kampen som kommer. Slår vi Sør-Korea, er det ferdig snakket. Det gjør vi om vi spiller som vi kan og skal. Det er ingen tvil om det, sier VM-veteran Alexander Bonsaksen (31) til VG i pressesonen.

Norge har vært på øverste nivå i ishockey-VM sammenhengende siden 2006. Nå truer «B-VM» igjen, men Norge klarer seg med uavgjort etter 60 minutter mot Sør-Korea.

– Vi må ha minst ett poeng. Men jeg ser helst at vi vinner. Det er morsommere, sier Mathis Olimb - som «trengte to åpne mål for å score ett»: Reduseringen til 3–8 i tredje periode.

– Jeg tror vi har planen ganske klar, og jeg er glad for at vi klarte å score noen mål i tredje periode. Det er godt å vite at vi kan det, sier landslagssjef Petter Thoresen (56) 20 timer før skjebnekampen mot OL-vertsnasjonen.

Vi fulgte kampen live her

– I garderoben i pausen under kampen snakket vi om at vi måtte begynne å forberede oss til kampen i morgen nå. Vi må spille med mindre risiko mot Korea også. De har en god keeper og har sikkert en plan om å ta oss på overganger, tilføyer Petter Thoresen overfor VG i pressesonen.

På spørsmål om spillerne hans «spilte på seg» selvtillit, eller mistet siste rest av av den, svarer han at det var en stund i andre periode de var nær ved å bli offer for det siste.

– Jeg frykter ikke så mye, men vil bare at vi går inn hundre prosent, med mindre risiko, og er offensive i hodet. Vi må opptre mer fornuftig, sier han med tanke på det som har skjedd og det som skal skje.

Patrick Kane scoret to mål i overtall slik at USA ledet 2–0 drøyt halvveis i 1. periode. Chicago Blackhawks-stjernen var ubønnhørlig da han fikk sjansen.

– Jeg synes vi startet bra. Det var en av de beste åpningene vi har hatt i dette VM. Men så pådro vi oss noen «lette» utvisninger, og da smalt det umiddelbart. Etter 0–2 og 0–3 var det kjørt. Men det viktigste er kampen mandag. Det tror jeg mange av oss hadde i bakhodet, sier Mathis Olimb

les også

– Må innstille oss mentalt på å overleve

Boston Bruins-backen Charlie McAvoy økte til 3–0 i spill fem mot fem.

les også

Landslagssjefen og Olimb skværet opp etter TV-kritikken

– Lars (Haugen) hadde ingen lett match. Vi vet at Sør-Korea har noen raske skøyteløpere og at de spiller på fart. Nå synes jeg vi hang bedre sammen i tredje periode enn vi har gjort tidligere, sier Henrik Haukeland som tok over keeperjobben etter at Haugen hadde sluppet inn mål nummer fem halvveis.

– Vi møtte den i Østerrike i november og slo dem da. Men vi vet at de kommer til å jobbe som bikkjer. Men det vil vi også gjøre. Vi skal styre matchbildet. Rykker vi ned, er det krise og skandale, sier Alexander Bonsaksen.

les også

Hockeygutta: Skandale hvis vi rykker ned

– Haukeland står garantert mot Sør-Korea, fastslo Morten Langli på Viasat4-sendingen.

Men Haukeland hadde bare stått i drøyt seks minutter før han måtte plukke pucken ut av nettet. Målvakten var fullstendig sjanseløs da forsvaret «solgte seg» og siden ble det også 7–1 før 2. periode var slutt.

les også

Olimb kritiserte sjefen: Thoresen slår hardt tilbake

– Vi gjør mye feil som vi blir straffet for. Det må vi rette på i 3. periode og til kampen mandag, sa Kristian Forsberg - som reduserte til 1–4 etter 27 minutter - til Viasat4 i den siste pausen.

Ken André Olimb reduserte til 2–8 da Norge var fem mot tre spillere seks minutter ut i 3. periode. Like etter ble det 3–8 ved bror Mathis Olimb - hans første mål i VM-turneringen.

– Det så ikke pent ut i starten. Vi har ikke råd til å «hvile» i de to første periodene mot Sør-Korea Vi har stor respekt for Sør-Korea. Men spiller vi som vi skal, vinner vi, sier keeper Henrik Haukeland - som etter alt å dømme starter i mål i skjebnekampen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder