SKADET: Petter Røste Fossen sier han må legge opp etter å ha blitt skadet i en 1. divisjonskamp. Her fra en landskamp i 2016.
SKADET: Petter Røste Fossen sier han må legge opp etter å ha blitt skadet i en 1. divisjonskamp. Her fra en landskamp i 2016. Foto: Jan Korsgaard / Scanpix Danmark / Scanpix Denmark

Hockeyprofilen Petter Røste Fossen frykter han må legge opp etter skade

ISHOCKEY

«Hockey-Hulken» Petter Røste Fossen (27) pådro seg en brystskade i går. Det kan bety karriereslutt.

Publisert: Oppdatert: 11.10.18 13:12

– Jeg skal opereres innen ti dager. Dette er slutten for hockeykarrieren min, sa Røste Fossen ifølge Tønsbergs Blad, som omtalte saken først.

Torsdag formiddag er Røste Fossen usikker på om skaden betyr karriereslutt. Han frykter det verste, men sier til VG at det er for tidlig å vite om det betyr karriereslutt allerede.

Det var i gårsdagens tap med Tønsberg-laget Vikings mot Gjøvik i 1. divisjon det gikk galt.

I duell med en Gjøvik-spiller gikk Røste Fossen ned i isen. Deretter landet Gjøvik-spillerne oppå han før dommerne prøvde å skille dem.

Da holdt Røste Fossen, Vikings’ viktigste spiller, igjen og en brystmuskel røyk tvers av, beskriver 27-åringen.

Røste Fossen er kjent som «Hockey-Hulken» ettersom han har vunnet Iron Man for de norske eliteseriespillerne i hockey fire ganger.

Han har også blitt seriemester tre ganger og har fem NM-gull fra tiden i Stavanger Oilers. Røste Fossen har spilt elleve landskamper for Norge.

I 2016 vant han TV3-serien «Råskap» foran Eirik Verås Larsen.

– Det er synd for oss, men ikke minst for Petter. Han har jobbet knallhardt for å komme tilbake også ender det med halvannen kamp. Det er leit og det svekker oss betraktelig, sier Vikings-trener Andreas Toft.

Her kan du lese mer om