Zuccarello slått ut etter overtidsdrama: - Jævla surt

ST. LOUIS, MISSOURI (VG) (St. Louis Blues - Dallas Stars 2–1 e.o.t.) Mats Zuccarello er slått ut av NHL-sluttspillet etter et vanvittig overtidsdrama. Etterpå bekreftet nordmannen motvillig at armbruddet har hemmet ham.

I den andre overtidsperioden på bortebane mot St. Louis, i den syvende og avgjørende matchen, var det over og ut for Zuccarellos lag.

Og det var en svært fortjent seier til hjemmelaget som til tider kjørte over Dallas Stars.

HER SCORER HAN: Mats Zuccarello setter inn 1–1 bak Blues-målvakt Jordan Binnington i den første perioden. Foto: Thomas Nilsson / VG

Stars-keeper Ben Bishop gjorde det ekstremt vanskelig for St. Louis Blues. Men etter 85 minutter og 50 sekunder måtte han gi tapt.

les også

Zucca-hyllest før nattens skjebnekamp

Pat Maroon kriget en retur i mål, og sendte Blues videre.

– Det er tungt, det her. Men vi var ikke gode nok i dag. Vi kjempet bra og spilte bra defensivt, men vi var ikke bra nok. Jævla surt, sier en nedtrykt Zuccarello til VG i garderoben noen minutter etter at dramaet er over.

Han ser ut som han har mest lyst til å være et helt annet sted enn å svare på journalistenes spørsmål.

– Taper man den syvende kampen i den andre overtidsperioden er den selvfølgelig jævla dårlig, sier han om stemningen i garderoben.

Han scoret gjestenes eneste mål i matchen.

VG Live: Les vår kampreferat

Zuccarello-scoring

Zuccarello brakk armen i debuten sin for Dallas 24. februar, men har levert forbløffende prestasjoner i sluttspillet.

Men nå innrømmer han at armbruddet har satt ham tilbake.

Han vil helst ikke snakke om det, men sier etter en liten tenkepause dette:

– Armen har vært bedøvet og fryst ned. Men det er ikke noen unnskyldning, det. Jeg har ikke hatt den styrken til å vinne dueller og spille opp mot mitt beste, men sånn er det når man brekker armen. Det tar lang tid før det gror.

– Du har altså fryst ned armen mellom kampene?

– Ja, men drit i det. Det er ikke så viktig.

les også

Ekspertenes dom: Hvor god er Zuccarello – egentlig?

Pluss content

Zuccarello var usynlig i store deler av førsteperioden, helt til han brått endte opp med pucken alene med Blues-keeper Jordan Binnington.

Han satte inn sitt fjerde mål i NHL-sluttspillet (elleve målpoeng totalt) og stilnet de over 18.000 blåkledde hjemmetilhengerne - som ble servert orgelmusikk.

Akkurat da var det bokstavelig talt begravelsesstemning her i Enterprise Center.

les også

«Banens beste-Zucca» skadet i debuten: − Det suger

Gjestene var best i den første perioden, men i den andre ble de kjørt over:

Vertene hadde 18–1 i skudd på mål i den andre perioden uten at de klarte å få uttelling mot Stars-keeper Ben Bishop.

Blues var også best i den tredje perioden og presset Stars bakover. Bishop hadde en stor kveld i buret.

Skuddstatistikken sier det meste: 41–17 til hjemmelaget etter ordinær tid.

Snytt?

Mot slutten hadde Stars et par sjanser etter kontringer, uten at de klarte å snike til seg seieren.

Det så ut som hjemmelagets Jaden Schwartz skulle hatt to minutters utvisning da han dro Zuccarello ut av balanse med pucken liggende fri foran buret.

Dommerne valgte å ignorere episoden. Dermed ble det overtid og første målet vinner.

– Dommeren dømmer. Jeg synes det er utvisning, men det er ikke noe jeg får gjort med det nå. Det er ingen vits i å tenke på det i det hele tatt, sier Zuccarello, og ser ned i gulvet.

ZUCCA PÅ PLASS: Mats Zuccarello setter inn 1–1 i den første perioden. Blues-keeper Jordan Binnington innser at pucken er på vei inn i buret. Foto: Jeff Curry / X02835

Tror Zuccarello blir i Dallas

Det er et åpent spørsmål hvor Zuccarello spiller hockey fra neste sesong.

31-åringens kontrakt, som har betalt ham 4,5 millioner dollar pr. sesong, går ut til sommeren. Fra 1. juli kan han eventuelt forhandle med nye klubber.

– Ønsker du å bli her i Dallas?

– Det vet jeg ikke. Nå har jeg ikke tenkt på det. Det er ti minutter siden vi tapte og sesongen er over. Det er ikke bare opp til meg heller, svarer Zuccarello.

Den velinformerte hockeyjournalisten i The Athletic, Sean Shapiro, sier til VG at han tror Zuccarello blir i Dallas Stars - og at klubbens manager Jim Nill håper på en fireårsavtale med Zuccarello.

DALLAS STARS-EKSPERT: Sean Shapiro er hockeyjournalist i The Athletic som følger Dallas Stars. Foto: Thomas Nilsson / VG

– Både fansen, spillerne og klubben elsker Zuccarello. Du kunne se det med en gang han kom. Jeg tror ikke jeg noen gang har sett en spiller bli omfavnet så raskt av fansen som Zuccarello, sier Shapiro.

I en fyldig artikkel om Zuccarello i The Athletic beskriver Shapiro ham som en «folkehelt». Han mener at Zuccarello har vist seg å være enda bedre enn ryktene.

PÅ PUCKJAKT: Mats Zuccarello kjemper for pucken under den syvende og avgjørende kampen i St. Louis tirsdag kveld amerikansk tid. Foto: Thomas Nilsson / VG

Shapiro forklarer også VG at Zuccarello også bidrar med rutine og humor inn i laget.

Før kampen snakket Dallas-trener Jim Montgomery om Zuccarello som så kreativ at medspillerne ikke alltid henger med i svingene.

– Noen ganger er det sånn at ingen andre på isen vet at pasningen kommer. Det er så smart han er, sa Montgomery.

St. Louis Blues møter nå enten San Jose Sharks eller Colorado Avalanche i den såkalte Western Conference-finalen - som også spilles best av syv.

Dallas Stars har ikke vært i semifinalen i NHL-sluttspillet på elleve år.

SESONGEN OVER: Mats Zuccarello forlater isen. Sesongen er over for ham og Dallas Stars. Foto: Thomas Nilsson / VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder