STOPP: Bussen som fraktet Storhamar-spillerne til bortekampen mot Lillehammer avbildet i OL-byen etter at den havnet i grøfta. Foto:TERJE LISØDEGÅRD,

Storhamar-buss i grøfta da sjåføren omkom på vei til kamp

Sjokkerte Storhamar-ledere måtte stoppe bussen som kjørte av veien på vei til bortekampen mot Lillehammer, da sjåføren fikk et illebefinnende med dødelig utgang.

Bussen som fraktet Storhamar-spillerne til lokaloppgjøret mot Lillehammer i ettermiddag kjørte ut rundt én kilometer fra hallen i OL-byen da sjåføren fikk et illebefinnende med dødelig utgang.

Kommunikasjonsrådgiver ved Sykehuset Innlandet, Line Fuglehaug, forteller til VG klokken 17.10 at de pårørende er varslet.

Måtte stoppe bussen

Ifølge Storhamar-leder Mathias Saxrud forsvant bussen ut i grøfta i en sving like ved Lillehammer sentrum. Storhamar-leiren opplevde ulykken som dramatisk da flere personer måtte løpe frem til sjåføren for å få stoppet bussen.

– Det var ekkelt og dramatisk da bussen forsvant oppover i skråningen utover veien, forklarer Saxrud til VG.

Mjøs-derbyet i Kristins Hall gikk som planlagt søndag ettermiddag. Storhamar-spillerne kom seg raskt ut av bussen og gikk den siste kilometeren opp til Kristins Hall. Hamar-laget fikk hjelp senere av Lillehammer-funksjonærer til å frakte bussen med utstyret opp i tide.

Spillerne kom seg raskt ut

Da VG snakket med Saxrud rundt klokken 16.15 var hverken han eller Storhamar-spillerne kjent med at sjåføren mistet livet.

– Alle spillerne har det bra. De kom seg raskt ut av bussen, sier Saxrud.

Til Aftonbladet sier Storhamars svenske Erik de La Rose at spillerne er i sjokk etter bussjåførens bortgang.

– Han var som en lagkamerat. Hockey er ikke så viktig når slikt skjer. Det var forferdelig, sier han.

Politiet på Lillehammer opplyser til VG at Storhamar fått på plass en ny buss som skal frakte laget tilbake til hjembyen etter kampslutt.

– Ingen av passasjerene på bussne ble skadet, sier operatør Robin Olaisen i Gudbrandsdal politidistrikt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder