SKADEKAMPEN: Her spiller Mats Zuccarello (26) for Norge mot Østerrike i OL, kampen han pådro seg et brudd i hånden i. Foto: NTB Scanpix
SKADEKAMPEN: Her spiller Mats Zuccarello (26) for Norge mot Østerrike i OL, kampen han pådro seg et brudd i hånden i. Foto: NTB Scanpix

«Zucca»: - Ville ta røntgen, men de hadde ikke maskin

Landslagslegen: - Ikke noe vi reagerte på

ISHOCKEY

Da Mats Zuccarello (26) ble skadet i hånden i OL-kampen mot Østerrike ville han ta røntgenbilder med en gang. Det var bare et problem.

Publisert:

- Jeg visste det var trøbbel, sier Zuccarello i et TV-intervju på bloggen til New York Rangers.

Episoden han snakker om skjedde i gruppespillskampen mot Østerrike i OL. NHL-proffen pådro seg et lite brudd i venstrehånden under kampen da han stoppet et skudd. Skaden gjorde at Zuccarello ikke kunne spille da Norge ble slått ut av OL med 0-4-tap for Russland tirsdag.

- Jeg ville ta røntgen med en gang, men de hadde ikke en røntgenmaskin ved banen. Så roet det seg litt i hånden, og jeg spilte resten av kampen. Men dagen etter var det ille. Jeg forsto at det var noe galt etter kampen, sier Zuccarello.

- Hadde vært kjekt

I NHL er vanlig med en røntgenmaskin til stede på kampene. Men altså ikke i OL. Det bekrefter landslagslege Ole Fosse til VG.

- Det var røntgenmaskiner under OL i Vancouver for fire år siden, men ikke i Sotsji, sier landslagslegen.

- Det var ikke noe vi reagerte sterkt på. Hadde det vært en åpenbar skade og klare mistanker om noe, så var det ikke lange reiseveien for å ta røntgen. Det er ikke grunnlag for å rette noe kritikk mot arrangementens organisering. Men det hadde selvsagt vært kjekt med en røntgenmaskin i hallene, sier Fosse.

Håper på kjapt is-comeback

Ifølge ESPN er nordmannen satt på sidelinjen i tre-fire uker. Det gjør at han mister de første kampene for New York Rangers etter OL. New York Rangers spiller sin første kamp etter OL-pausen mot Chicago Blackhawks torsdag neste uke.

- Etter et par uker vil jeg ut på isen igjen, og så får vi se. Jeg vet ikke akkurat nå, men jeg skal prøve å holde meg i så god form som mulig og være klar når jeg er tilbake, sier NHL-proffen.

- Frustrerende

Det var ikke på denne måten Zuccarello ønsket å komme til New York på.

- Det er tøft, men det er en del av gamet, så du må bare leve med det. Selvsagt så er det ikke noe du vil skal skje. Det var en tøff en, sier 26-åringen til nyrangersblog.com.

- Det er selvsagt frustrerende på denne tiden av sesongen, på slutten. Du vil være med å bidra i hver eneste kamp, men skade er en del av det, så jeg må bare jobbe hardt nå, prøve å komme i form og bli klar igjen.

Her kan du lese mer om