FIKK SPARKEN: Lillehammers mangeårige trener Tor Nilsen vil gå til rettssak mot klubben fra OL-byen hvis de ikke blir enig om en annen årsak til at han måtte gå, enn klubbens sviktende økonomi. I kveld slo Lillehammer naborival Storhamar 5-1 på Hamar.
FIKK SPARKEN: Lillehammers mangeårige trener Tor Nilsen vil gå til rettssak mot klubben fra OL-byen hvis de ikke blir enig om en annen årsak til at han måtte gå, enn klubbens sviktende økonomi. I kveld slo Lillehammer naborival Storhamar 5-1 på Hamar. Foto:Geir Olsen,VG

Lillehammer-trener truer med rettssak

- Ikke overbevist om at økonomi er årsak til oppsigelsen

ISHOCKEY

Lillehammer ishockeyklubbs mangeårige trener, Tor Nilsen, har engasjert advokat Sigurd J. Klomsæt og truer klubben med rettssak etter at han angivelig ble sagt opp av økonomiske årsaker.

Publisert:

- Jeg er ikke overbevist om at det er økonomi som er den egentlige årsaken. Ingen andre har fått beskjed om oppsigelse, bare jeg. Og jeg har en vanlig lønn, ingen millionlønn, sier Tor Nilsen (44) til VG.

Lillehammer Ishockeyklubb sendte for seks dager siden ut en pressemeldning der klubben meddelte at den ville avslutte «sitt arbeidsforhold» med hovedtrener og sportssjef Tor Erik Nilsen etter inneværende sesong, med fratredelse 31. mars 2015.

Årsaken skulle være «krav om kostnadsreduserende tiltak».

- Uryddig

- Prosessen med oppsigelsen har mildt sagt vært uryddig. Vi var ikke enig om avskjed for å spare klubben økonomisk. Jeg mener det er greit å si ifra om det nå, sier Tor Nilsen.

- Jeg og min advokat Sigurd Klomsæt kommer til å forlange forhandlinger med klubben. Hvis de ikke fører frem, vil vi ta det til arbeidsretten, sier Nilsen til Gudbrandsdølen.

Hans Lillehammer slo lørdag ettermiddag naborival Storhamar 5-1 på bortebane. Tor Nilsen påpeker at laget hans har vunnet veldig mange kamper den siste tiden - «åtte av 10» - og at han fikk i oppgave å bygge opp et nytt lag foran inneværende sesong.

Han sier også at han har lyst til å fortsette og at han ikke føler seg ferdig som trener.

Samtaler med klubben

Tor Nilsen hadde vært trener for Lillehammer i seks år, før han ble sportssjef. Foran denne sesongen var han tilbake i trenerjobben for Lillehammer, i tillegg til å være sportssjef for ungdomslagene i klubben.

Tor Nilsen avgjorde som spiller finalen mot Storhamar da Lillehammer vant sin første og hittil eneste NM-tittel i 1994.

- Vi begjærer først og fremst forhandlinger med klubben. Tor Erik Nilsen krever å stå i stillingene han har i klubben frem til dom eller en minnelig avtale måtte avslutte saken. Om klubben ikke trekker tilbake oppsigelsen vil søksmål mot klubben bli reist, sier advokat Klomsæt til Lillehammer ByAvis.

Advokaten forteller at han i går hadde en samtale med Stein Koppervik i Lillehammer IK, og bekrefter at klubben har anført sviktende økonomi som grunn for oppsigelsen.

- Jeg har andre opplysninger om det og jeg bestrider at det er saklig grunn til oppsigelsen, sier advokat Klomsæt til avisen på Lillehammer.

Tor Nilsen hevder overfor VG at spillerne hans fikk beskjed om hans avskjedigelse to dager etter at pressemeldingen ble sendt ut fra klubben sist søndag. Han fikk selv beskjeden 23. januar, ifølge advokat Sigurd J. Klomsæt.

Her kan du lese mer om