TILBAKE TIL NORGE: Stefan Espeland har også tidligere spilt for Vålerenga. Nå kan han komme til å gjøre comeback for Oslo-klubben allerede mot Lørenskog torsdag. Foto: Scanpix
TILBAKE TIL NORGE: Stefan Espeland har også tidligere spilt for Vålerenga. Nå kan han komme til å gjøre comeback for Oslo-klubben allerede mot Lørenskog torsdag. Foto: Scanpix

Vålerenga signerer landslagsback

Stefan Espeland kan bli klar allerede til lokalderbyet mot Lørenskog torsdag

ISHOCKEY

(VG Nett) Vålerenga tar konsekvensen av en tynn backstall, og forsterker med den norske landslagsbacken Stefan Espeland (22) fra svenske Borås.

Publisert: Oppdatert: 07.12.11 16:31

Espeland har skrevet under på en 1,5 årskontrakt med Oslo-klubben. Går behandlingen av papirene fra den norske og svenske hockeyforbundet raskt nok gjennom mølla, så kan Espeland debutere allerede torsdag mot Lørenskog.

- Det er det vi håper på, sier Vålerengas daglige leder Jan Tore Kjær til VG Nett.

Kjær - som så VIF lede 6-3 mot Storhamar med drøye fem minutter igjen å spille søndag - fikk bekreftelsen på backslitasjen i klubben da Storhamar scoret tre raske mål - og vant kampen på straffeslag.

- Vi trenger sårt backer, og Stefan Espeland er en vesentlig forsterkning. Han er ingen «kælkeback», men en back som er spillende og teknisk og som kan ta med seg pucken fremover, beskriver Kjær.

VGD: Diskuter hockey her!

Espeland har allerede spilt for Roy Johansens A-landslag, og vil trolig få sjansen igjen hvis han får mye spilletid i Vålerenga.

- Han VIL få mye spilletid, hevder Kjær.

Mens Stefan Espeland kommer fra Sverige, tyder mye på at Mats Rosseli Olsen (20) drar til nettopp Sverige. Ifølge Jan Tore Kjær er det fire-fem svenske klubber som ønsker seg det norske angrepstalentet.

PS! Storhamar Dragons på sin side håper de får hjem igjen Adrian Saxrud Danielsen (19) fra kanadiske Drummondville Voltigeurs, der han for tiden er på utlån, før tiden. Backen skulle egentlig være i Canada ut sesongen, men partene er blitt enige om å avslutte forholdet allerede nå. Det er det avisa Østlendingen som skriver.