Storhamar vant hockeyfesten på Lillehammer: - En festdag for norsk ishockey

HÅKONS HALL (VG) (Lillehammer – Storhamar 2-3) 10.031 tilskuere skapte en magisk ramme i Håkons hall på Lillehammer. Der bortelaget Storhamar kunne reise hjem som kongene av Mjøsa og Getligaen.

Svenske Victor Svensson satte 3-2 for Storhamar med tre minutter igjen av kampen. Tusenvis av tilreisende jublet

– I en sånn hall og foran en gul og blå vegg av fans så trodde du kanskje du spilte landskap?

– Haha, ja! Det var litt sånn faktisk. Fansen vår er alltid mange, men det var jo så klart spesielt i dag. Deilig å avgjøre der, sier matchvinneren til VG.

Ny norsk rekord for en Getliga-kamp innendørs. Toppoppgjør mellom serieleder Storhamar og tabelltreer Lillehammer. En elektrisk stemning fra første dropp. Rammene for kampen kunne ikke vært bedre.

– Det vekket gamle minner. Jeg så faren min (nåværende landslagssjef Petter Thoresen) spille OL her i 1994. Det å spille og vinne her nå var meget spesielt, sier Storhamar-stjernen Patrick Thoresen.

– En festdag for norsk ishockey, sier 34-åringen.

Det ble det, selv om åpningen bar preg av stundens alvor. Nervøsitet og slurv ga lite finspill i åpningsperioden.

Like etter pause var det Lillehammers tur til å prøve seg med en mann mer på isen. Og det resulterte i et jubelbrøl så høyt som det publikum hadde drømt om natten i forveien. Det kokte rett og slett i hallen da Lillehamringen Joakim Eidsa Arnestad fant en åpning foran mål og lurte inn pucken.

FOLKEFEST: Supportere fra begge lag var samlet rundt hallen i timevis før puck-dropp. Foto: Geir Olsen VG

Intenst nervedrama

Men det går fort i ishockey. 22 sekunder senere lå pucken i mål den andre veien. Robin Dahlstrøm omsatte en retur, og fansen i gult og blått på motsatt side fikk raskt sin revansj – også på tribunen.

Og så tok de over festen, iallfall for noen minutter. I overtall styrte Joakim Jensen Kodie Currans skudd til 2–1.

Så skulle det altså handle om Lillehammer igjen. For mens det snakkes mest om Lillehammers fantastiske offensive spillere fra Canada og USA, skulle de norske vise seg frem her. Thor Jørgen Thorp Friestad til Eida Arnestad, og Byens egen sønn sendte hjemmepublikumet til himmels igjen. Som bestilt.

Det sto 2–2 med syv minutter igjen å spille av den tredje perioden. Da reise begge lags supportere seg i en imponerende klappetakt som la alt til rette for en intens avslutning. Den første muligheten kom umiddelbart. Lillehammers Joey Benik kom helt alene gjennom, men Oskar Östlund reddet amerikanerens forsøk.

Og tre minutter før slutt gjorde hjemmelagets vanligvis så solide David Morley en stor feil i egen sone. Den utnyttet gjestene og Svensson sendte altså Hamar-svingen ut i ekstatisk jubel.

Den vil nok vare langt inn i natten.

Storhamar befestet sin posisjon som Norges beste lag, og leder GET-ligaen med 50 poeng etter 21 kamper. Lillehammer ligger på tredjeplass med 42 poeng.

– Vi har sjans til å vinne NM-gull så klart. Men det er i april og mars det gjelder. Men nå har vi blitt gode på å alltid finne muligheter til å vinne, sier Svensson idet han går i garderoben for å feire sammen med laget.

De andre resultatene fra lørdag: Sparta Sarpsborg – Stavanger Oilers 3–1Lørenskog – Vålerenga 1–3

Slik tippet VG at det skulle gå med Storhamar i år:

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder