TAKK OG FARVEL? Mats Zuccarello forlater Madison Square Garden etter sin 445. NHL-kamp for Rangers natt til mandag amerikansk tid. Foto: THOMAS NILSSON, VG

Zuccarello etter nytt tap: – Blir jeg byttet bort, ser jeg positivt på det

NEW YORK (VG) (New York Rangers-Detroit Red Wings 2-3) Med syv strake tap og deadlinen for byttehandler i NHL bare noen timer unna, innser Mats Zuccarello (30) at den fantastiske Rangers-karrieren kan være over.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Mats Zuccarellos 445. NHL-kamp for Rangers kan ha vært hans siste. 2100 i kveld tid norsk tid stenger det såkalte overgangsvinduet, og i garderoben etter overtidstapet i Madison Square Garden søndag kveld virket 30-åringen å erkjenne at en epoke kan være over.

– Tror du at du er Rangers-spiller også etter at overgangsvinduet stenger?

– Jeg er spiller, dere er eksperter, så får dere drøfte mellom dere hva konklusjonen blir. Vi får se i morgen, svarer han VG.

– Men hva tror du?

– Jeg vet ikke.

– Men håper du?

– Jeg håper selvfølgelig at jeg er Rangers-spiller, det er ingen som vil bli byttet bort. Men blir jeg byttet bort, ser jeg positivt på det, selvfølgelig. Det er vinn-vinn, svarer Zuccarello.

NYTT TAP: Mats Zuccarello fortviler etter en Red Wings-scoring. Det kan ha vært nordmannens siste kamp for Rangers. Foto: THOMAS NILSSON, VG

Da han forlot Madison Square Garden i bil nærmere midnatt amerikansk tid, sto det flere norske Zucca-fans og ventet på ham for å få autografen og ta selfies.

Zucca stoppet, smilte og tok seg god tid.

les også

Rangers-fansen fortviler: - Stor tabbe å kvitte seg med Zucca

Men det er ingen tvil om at de mange nederlagene og den kriseaktige stemningen i klubben har satt sine spor. Dersom Zucca ikke trades, står det 19 blytunge matcher igjen av inneværende sesong, i en klubb som ikke når sluttspillet - og som skal bygge et lag for fremtiden.

– Det er 19 kamper igjen....hvis vi skal gå 19 kamper (uten noe å spille for) trenger jeg mer enn seks måneders rehabilitering før neste sesong, sier Zuccarello tørt.

FANSENS FAVORITT: Norske Oskar Bjorli Lund (12) fra Lillehammer fikk en selfie med Mats Zuccarello etter det som kan ha vært den norske hockeystjernens siste NHL-kamp for Rangers. Foto: THOMAS NILSSON, VG

Han har ikke gitt opp helt, noe han demonstrerte da han sendte Xavier Oullet opp på i gjestenes innbytterbås, først med sin kraft og balanse, så med en frekk liten ekstradytt, til den sulteforede hjemmefansens enorme begeistring.

«Zuuuuuuuuc» ropte tusenvis til nordmannen, kanskje for siste gang, i hvert fall som hjemmespiller.

Rangers har allerede tradet sin best betalte utespiller, veteranen Rick Nash, til Boston Bruins. Michael Grabner ble sendt til erkerivalen New Jersey Devils og lagkaptein Ryan McDonagh forsvinner trolig til Florida Panthers.

Zuccarello sitter på en kontrakt til 4,5 millioner dollar i sesongen, har avtale frem til sommeren 2019 og kan gi gode spillere i retur.

les også

Zuccarello etter nytt Rangers-tap: – Det er helt jævlig, det går utover livet mitt

– Hvor vanskelig har det vært å holde seg profesjonell i den situasjonen klubben har vært i?

– Man blir frustrert, går og tenker på det, og det går utover motivasjonen i ny og ne, selv om det ikke skal det. Men, som jeg har sagt før, vi er mennesker med tanker og følelser vi også, sier han.

SUPPORTERNES HELT: Thomas Wayda sikrer seg bilde av Zuccarello i det som kan ha vært nordmannens siste kamp. - Jeg føler at Rangers kontinuerlig bytter bort de gode spillerne sine. De svekker merkevaren, sier Wayda. Foto: THOMAS NILSSON, VG

Svenske Aftonbladets NHL-ekspert Per Bjurman er usikker på om nordmannens karriere i New York er over.

– Får de et bra bud på ham, blir han tradet. Men jeg er ikke sikker på at de får så mye de vil for ham. Han er verdt mye, sier Bjurman, som samtidig påpeker at Zuccarello har levert bedre i tidligere sesonger.

Nettavisens New York-korrespondent Roy Kvatningen er på nesten samtlige Rangers-hjemmekamper. Han tror at det er 50/50-sjanse for at Zucca går.

les også

Norges hockey-eventyr er over: – Innsats og tæl må jeg gi toppkarakter

– Jeg lener meg over på et nei fordi det er veldig få lag som er i posisjon til å vinne Stanley Cup som kan trade til seg Zuccarello, har plass i sitt eget lønnstak og samtidig har den eller de spillerne som Rangers vil ha tilbake. Den andre grunnen er at New York Rangers kjenner veldig godt til Mats. De vet hvor verdifull han er på isen og i garderoben, sier Kvatningen.

les også

Norge til OL-kvartfinale - Zucca hilser til matchvinneren

I Madison Square Garden kryr det av hjemmefans med drakt nummer 36 og ZUCCARELLO på ryggen. Denne søndagskvelden er intet unntak.

– Seriøst, jeg begynner å gråte hvis han byttes bort. Han er symbolet på alt det vi trenger i en Rangers-spiller, sier 27-årige Tara Stewart.

ZUCCA-FANS: Tara Stewart (til venstre) og mamma Eileen elsker den norske høyrevingen. Foto: ROBERT SIMSØ, VG

– Han er den perfekte personen på og utenfor banen. Han har så stort hjerte og vinnerinstinkt. Hvis han skulle forlate klubben, vil jeg elske ham likevel, legger hun til.

En annen supporter, Matthew Gorski, tror at Zucca blir.

– Han er livbøyen i Rangers. Jeg tror at det å miste ham, sammen med Nash, blir for tungt for mange Rangers-fans, sier Gorski.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder