Vålerengas første seier etter Stjernen-smell

(Vålerenga-Stjernen 5-1) Etter seks tap på rad og tabellbunn med ett poeng, vant endelig på mange plan skadeskutte Roy Johansens Vålerenga sin første kamp i Getligaen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det er utrolig viktig av vi vant i dag, så vi ikke kom alt for langt etter de andre lagene, sier Filip Gunnarsson til TV 2 etter kampen.

Svensken ble kåret til Vålerengas beste spiller. Årsaken gir seg nesten selv, hvis du fortsetter å lese.

Det så imidlertid fortsatt mørkt ut da Stjernen som gjestende lag i Furuset Forum – Vålerenga Hockeys «hjemmebane» denne og neste sesong – tok ledelsen allerede i femte spilleminutt.

Bakgrunn: Arena-smellen koster 12 millioner

Etter straffeslag av Didrik Tollefsen. Pucken snek seg nærmest gjennom Vålerenga-keeper Steffen Søberg og inn over mållinjen bak ham til 0-1. Til overmål snaut tre minutter etter at Vålerengas Jonas Oppøyen – på straffeslag –hadde mislyktes med å overliste Stjernen-keeper Sander Rene Berg.

Men så var det over og ut for Fredrikstad-klubben.

– Vi har ikke fått det skikkelig til hittil. Men nå har vi fått tilbake spillere (fra skader), og dermed har vi større bredde i laget, forklarer Filip Gunnarsson.

– Det er lekestue, utbrøt TV 2–ekspert Erik Follestad Johansen etter Rasmus Ahlholms 5-1 drøyt 13 minutter før ordinære spilletids slutt.

Målgivende pasninger fra rekkekameratene Martin Lauman Ylvén og Tobias Lindström; en slags gjenganger mot et påfallende «tynt» Stjernen-lag. Lindström sørget for oppgjørets eneste utlikning i 17. spilleminutt, etter målgivende pasninger fra Ylven og Ahlholm.

Leste du denne? NHLs største stjerne takker ja til Trump-invitasjon

Mellom disse to scoringene la Thomas Olsen inn 2-1, Filip Gunnarsson inn 3-1 og 4-1.

– Det var deilig å gjøre mål. Det er ikke hver dag det blir to, sier Filip Gunnarsson til TV 2 – før han går inn i garderoben for å feire sesongens første «tre-poenger».

Etter syv av totalt 45 seriekamper er fortsatt Vålerenga Getligaens dårligste lag, ett poeng bak Kongsvinger Knights helt nederst på tabellen.

– Det er ikke mange som vi se et lag som taper hele tiden. Det er ikke så mye å gjøre. Vi får spille bra, og så får klubben ordne cashen, svarer Vålerengas bestemann, Gunnarsson.

På spørsmål om klubbens fattige poengfangst og økonomien som ser dyster ut etter Oslo kommunes beskjed om at Vålerengas nye hjemmebane ikke vil være klar for spill før høsten 2019.

LYST ØYEBLIKK: Vålerenga-trenerne Roy Johansen (bak t.v) og Espen Knutsen (t.h) fikk endelig se spillerne i Norges mestvinnende klubb ta sin første seier denne sesongen. Bildet er fra seriepremieren mot Storhamar i Gjøvik. Foto: Geir Olsen NTB scanpix

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder